srijeda, 28 jun 2017 10:31

MZ "Bajice": Složno rade, prioriteti vezani za saobraćaj i vodosnabdijevanje

Mjesna zajednica „Bajice“ jedna je od četiri koje formalno pripadaju gradskom području Cetinja. Iz rukovodstva te mjesne zajednice, u razgovoru na Radiju Cetinje istakli su kako je u proteklom vremenu rađeno, ali i da postoji još niz planova za naredno vrijeme.

Naš gost, predsjednik MZ „Bajice“ Dušan Martinović kaže kako su uslovi za život na tom području unaprijeđeni – ali i da postoji obećanje kako bi vodosnabdijevanje, koje predstavlja ključni problem, moglo biti riješeno. On ističe kako su mještani Bajica složni.

Najvažnije je da u MZ „Bajice“ postoji volja da se radi i da uvijek imamo ljude na koje možemo računati kada je potrebno – kaže Martinović.

On je podsjetio na aktivnosti koje su obavljene tokom proteklog vremenskog okvira.

Rekonstruisan je zvonik na mjesnoj crkvi, što je iziskivalo znatna sredstva. Radili smo na održavanju mjesnog groblja i Spomen doma, u sklopu kojeg se nalaze muzej, spomen soba i čitaonica. Asfaltirane su tri poprečne ulice koje su jako važne za lokalno stanovništvo, a postavljena je i nova rasvjeta do crkve – ističe on.

Radovi na putu od Cetinja ka Njegušima, smatra Martinović, bitan je i za mještane Bajica. Još bi važnija bila, kaže on, najavljena realizacija projekta u nastavku Mojkovačke ulice.

Kako smo upoznati, to je moderna saobraćajnica koja će voditi od nove trgovine kod Sportskog centra do crkve u Bajicama. Radiće se na širenju postojećeg kolovoza sa cjelokupnom signalizacijom - smatra on.

Među prioritetima MZ „Bajice“ je gradnja sportskog poligona koji bi se, prema planu, nalazio kod školske zgrade.

Takođe, u razgovoru sa predstavnicima Vodovoda dobili smo obećanje da će nam aktiviranjem dodatne pumpe obezbijediti uredno vodosnabdijevanje, i to do zadnjih kuća u Bajicama – zaključuje Martinović.

Smatrajući kako ostvarenja interesa stanovništva nema bez obostranog rada na relaciji mjesna – lokalna uprava, on naglašava kako MZ „Bajice“ ima dobru saradnju sa gradskim službama.

U prethodnim tekstovima, "Cetinjski list" predstavio je aktivnosti mjesnih zajednica "Rijeka Crnojevića", "Bokovo", "Ćeklići" i "Njeguši".

S. Lagator / RTV Cetinje

Read 1065 times