četvrtak, 30 novembar 2017 15:06

Dio grada i dalje bez struje, brojne intervencije još traju (VIDEO)

Situacija u gradu neznatno je bolja u odnosu na prethodne sate, no ekipe distribucije, vodovoda i vatrogasne jedinice i dalje imaju mnogo posla.

Znatan dio grada i dalje je bez struje, problem je velika vlaga u trafostanicama, a intervencije Službe zaštite i spašavanja i dalje su česte. U Nacionalnoj biblioteci „Đurđe Crnojević“ pojavile su se podzemne vode.

Iz Elektrodistribucije nam je saopšteno kako, zbog velike vlage, moraju sukcesivno stavljati trafostanice u donjem dijelu grada u funkciju.

Kada je riječ o trafostanicama u donjem dijelu grada, moramo čekati da se isuše – kazali su za Radio Cetinje iz Elektrodistribucije.

poplave8a

U većem dijelu gornjeg dijela grada snabdijevanje strujom uspostavljeno je ranije. Prije sat i po, struja je došla u Rijeku Crnojevića sa okolinom.

Pune ruke posla imaju i zaposleni u „Vodovodu i kanalizaciji“, kao i članovi Službe zaštite i spašavanja, čiji nam je komandir Peđa Moštrokol ukratko kazao koja su najnovija zbivanja na terenu.

Situacija je malo bolja, ispumpavamo vodu iz više podruma i garaža, a bilo je intervencija i na krovovima privatnih kuća. U biblioteci „Đurđe Crnojević“ pojavila se podzemna voda, ali tamo ne možemo reagovati jer je nivo vode nizak i naše pumpe nijesu predviđene za njega. Zaposleni u biblioteci pokušavaju da uklone vodu, ali što je najvažnije, tamo za sada ništa nije oštećeno – rekao nam je Moštrokol.

Kiša na Cetinju i dalje pada, dok je u Riječkoj nahiji trenutno bez padavina.

M.T. / RTV Cetinje

Read 1398 times