nedjelja, 03 decembar 2017 11:32

Put Cetinje - Budva biće zatvoren do utorka ili srijede

Put Cetinje – Budva biće zatvoren za saobraćaj do utorka ili srijede, procjena je Dušana Kokića iz Direkcije za puteve. On je u telefonskom uključenju za Radio Cetinje objasnio da postoji opasnost novog obrušavanja na dijelu kosine kod “malog tunela”, te da je potrebno ugraditi ankere koji će to spriječiti.

Saobraćajnica je očišćena, na njoj nema kamenih blokova ni stijena, međutim jedan dio kosine je veoma nestabilan, postoji mogućnost da se svakog trenutka odroni dio kamenja na tom dijelu. Očekujemo da uskoro dođu ekipe koje će ugraditi ankere i specijalne spajder mreže koje sprečavaju obrušavanje kamenja i tek nakon toga će moći da se uspostavi normalan saobraćaj. Po mojoj gruboj procjeni, to može biti utorak ili srijeda, ne prije, jer je potrebno vrijeme da se navedeni radovi izvedu – kazao je Kokić.

On je dodao i da je tokom noći došlo do novog obrušavanja kamenja.

Tokom noći je usljed kiše došlo do obrušavanja dijela koji nijesmo mogli da dohvatimo mehanizacijom, tako da možemo reći da su nam nepovoljni vremenski uslovi djelimično i pomogli – zaključio je Kokić

On je kazao i da se uskoro očekuje dolazak inspektora za puteve koji će procijeniti situaciju na terenu.

S.L. / RTV Cetinje

Read 1474 times