subota, 23 decembar 2017 14:07

Na Dvorskom trgu održan “Dječji bazar”: Zadovoljna i djeca i posjetioci

Na Dvorskom trgu održan “Dječji bazar”: Zadovoljna i djeca i posjetioci FOTO: P.S. / RTV Cetinje

Na Dvorskom trgu danas je održan “Dječji bazar”. Djeca su na posebno ukrašenim štandovima izložila proizvode koje su sami osmislili i napravili - kolače i različite novogodišnje ukrase. Takođe, učenici su uz pomoć nastavnika okititili i dva brijesta.

Djevojčica Iva bila je oduševljena današnjim događajem.

Zadivljena sam kreativnošću djece, kupila sam kolače koje su prodavali, baš su bili ukusni. Lijepo su okitili i brijestove. Sve je urađeno fantastično - kazala je ona.

Bazaru su  prisustvovali i roditelji, a jedna od njih je i Sandra Đonović koja je istakla da su ovakve manifestacije uvijek poželjne.

Ovo je zaista prelijep događaj koji se pretvara u tradiciju, zadovoljna sam, nevjerovatno je koliko su djeca bila kreativna, sve pohvale za njih - rekla je ona.

D62EFFB4 52DB 4232 BC6A 8BD0BCB3A426

Nastavnik OŠ “Lovćenski partizanski odred” Veljko Đukanović smatra da je ovaj bazar pokazao da djeca imaju mnoštvo ideja.

Danas su kreativnost i mašta došli do izražaja, ovaj dan je uspio, jer su djeca realizovala svoje ideje, a osim toga imali su sjajan povod da izađu iz zatvorenih prostora, na čist vazduh - istakao je on.

5BE0BE70 27F2 4367 BA75 65A739047811

Predstavnica Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Ivana Jovović smatra da su djeca napravila izuzetnu manifestaciju.

Djeca su napravila zaista sjajne ukrase, prisutan je bio veliki broj građana, a posebno sam zadovoljna kako su okitilii brijestove, jer su ukrasi njihov ručni rad.

Ona je najavila preostale  aktivnosti Turističke organizacije, koje su namijenjene djeci.

U utorak će Djeda mraz sa vozićem obići grad, polazak je na Dvorskom trgu u 11 časova. Pozivamo svu djecu da dođu , da se provozaju, pa čak i oni najmlađi, jer ćemo mi brinuti o njihovoj bezbjednosti u voziću. Nakon toga, posjetićemo Dnevni centar, romsku populaciju i dječje odjeljenje bolnice “Danilo prvi” - kazala nam je Jovović.

Bazar je održan u organizaciji osnovnih škola "Njegoš" i "Lovćenski partizanski odred", u saradnji sa Turističkom organizacijom Prijestonice Cetinje.

M. Todorović / RTV Cetinje

Read 1288 times