nedjelja, 24 decembar 2017 09:06

Huter: Najvažnije je da magiju praznika osjete najmlađi

Ukrašavanje grada polako ulazi u završnu fazu. Cetinje će, prema riječima direktora Turističke organizacije Oskara Hutera, biti ukrašeno kako i doliči jednoj evropskoj prijestonici.

Najvažnije je, prema riječima Hutera, da magiju praznika osjete najmlađi stanovnici grada. 

Koncept novogodišnjeg kićenja grada je da on bude svima ljepši. Imamo brojne volontere koji nam pomažu, ali pomoć je i dalje više nego dobrodošla. Jedan od problema je kako postići postaviti sve ukrase i tu nam trebaju ljudi sa iskustvom, prije svega električari. Treba da nađemo kod sebe snagu, emociju i pokretački duh da doprinesemo onim čime možemo, jer ako pođemo iz tog pravca, ciljevi su ostvarivi – kazao je Huter.

Novogodišnji ukrasi obezbijeđeni su zahvaljujući vrijednoj donaciji iz Švajcarske, a prema riječima Hutera, tu vrstu ukrasa nema nijedan crnogorski grad. Kako bi obradovali najmlađe, u saradnji sa osnovnim školama pripremaju i brojne manifestacije.

U saradnji sa Osnovnom školom "Njegoš" u toku je priprema poklona i ukrasa djeci korisnicima usluga Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, potom romskog naselja na Zagrablju, ali i mališanima koji se nalaze na odjeljenju bolnice „Danilo I“. Zajedno sa svima koji su tu da nam pomognu želimo da damo jedan poseban doprinos i da novac, ovog puta, usmjerimo ka najmlađima, odnosno onima kojima je to napotrebnije – zaključio je Huter.

Prijestonica Cetinje će i ove godine organizovati tradicionalni Božićni koncert na Dvorskom trgu, pa Turistička organizacija grada uveliko radi i na pripremi tog događaja.

N.K. / RTV Cetinje

Read 1090 times