ponedjeljak, 08 januar 2018 14:22

Božićni koncert i bazar privukli pažnju publike (VIDEO)

Tradicionalni Božićni koncert održan je danas na Dvorskom trgu. Ove godine, prvi put u sklopu manifestacije, organizovan je i Božićni bazar, koji je privukao veliku pažnju posjetilaca.

Koncert je i ove godine, u žanrovskom pogledu, bio nešto drugačiji, pa su Cetinjani uživali u zvicima klasične muzike. Jedan od ciljeva organizacije koncerta, prema riječima direktora Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Oskara Hutera, bio je i da auditorijumu približe klasičnu muziku.

Autentični smo kada je riječ o Božićnom koncertu, a ove godine smo odstupili od ranijeg koncepta samim terminom u 12 časova, a i izborom muzike. Ovog puta su to zvuci klasične muzike, a težnja je da tu vrstu muzike približimo građanima – kazao je Huter.

Repertoar je, prema riječima pijaniste i profesora Muzičke akademije sa Cetinja Alekseja Molčanova, namijenjen širokoj publici.

Svirali smo djela Pjacole, Galijanija na harmonici, te kompozicije Mocarta, dakle neki lakši sektor klasične muzike – istakao je Molčanov.

Na štandovima u okviru Božićnog bazara, koji je prethodio koncertu, u ponudi su bili tradicionalni crnogorski specijaliteti, poput pršute, meda, priganica i pečenih koštanja. Izlagači su zadovoljni posjetom i organizacijom manifestacije.

Danas je u ponudi domaća, tradicionalna njeguška kobasica. Prvi put izlažemo i zadovoljni smo, narod se interesuje pita čak i da kupi – kazala je Vesna Gavrilovska.

Sve je ručni rad, uglavnom dekupaž: lutkice, svjećnjaci, božićni pokloni, torbe, te magneti sa porukama. Svaki sajam ispoštujem. Pohvale za organizaciju bazara, koji i treba da se dešava u našem gradu – istakla je Slavka Drecun.

Manifestacija je prvi put organizovana 2011. godine, sa idejom da se obogati ponuda tokom praznika. Organizator je Turistička organizacija Prijestonice Cetinje.

I. Pajović / RTV Cetinje

Read 1336 times