petak, 12 januar 2018 12:39

Radović: Policija mi je zaplijenila pištolj za trening

Cetinjanin Slavko Radović obratio se našoj redakciji povodom saopštenja Uprave policije o zaplijeni pištolja i municije prilikom pretresa prostorija Sportskog centra "Lovćen". On tvrdi da nije riječ o pravom pištolju već, kako kaže, vježbovnom CO2, koji služi za treninge strijelaca IPSC-a.

 

Radović je našoj redakciji dostavio sertifikat o obučenosti za individualno punjenje municije za sopstvene potrebe.

Riječ je o sertifikatu za individualno punjenje municije za oružje sa užlijebljenim cijevima i municije za oružje sa glatkim cijevima. Pomenuti pištolj služi za trening sportista iz IPSC-a i koristi komprimovani vazduh CO2 koji izbacuje plastične kuglice, a ne metke – kazao je Radović.

7D444D4A 7107 46CA BECF F9F25388D450

Policija je, kako navodi Radović, saopštila da je prilikom pretresa zaplijenjena municija, međutim, prema njegovim riječima, radi se o dva metka 9 mm, koje koristi na takmičenjima u streljaštvu.

Municija za koju policija tvrdi da je zaplijenjena je školska municija, nema eksplozivno punjenje i koristi se isključivo za treninge – zaključuje Radović.

On je našoj redakciji dostavio kutiju pištolja, municiju od istog i punjenje komprimovanog vazduha, kao i člansku kartu Asocijacije praktičnog streljaštva gdje, kako navodi, koristi pomenuti pištolj.

I.J. / RTV Cetinje

Read 2647 times