utorak, 06 februar 2018 14:13

Održana tribina o zdravlju namijenjena starijim osobama

Tribina pod nazivom “Značaj edukacije u kulinarstvu i podsticanje stvaralačke energije starih lica” održana je danas u Udruženju penzionera Cetinja.

Tribina je bila namijenjena građanima starijim od 65 godina, a predavač je bio dr Milovan Janković. 

Najviše riječi bilo je, kako je saopšteno Radiju Cetinje, o značaju i očuvanju zdravlja starijih lica, načinu ishrane, te prevenciji od raznih akutnih i ozbiljnih oboljenja. Dr Janković govorio je o uticaju ishrane i načina života u očuvanju kardiovaslularnog sistema, digestivnog trakta i reproduktivnog zdravlja lica trećeg životnog doba. Prisutni su imali priliku da postavljaju pitanja i komentarišu na datu temu.

Tribini je prisustvovalo oko 40 penzionera i predstavnici Centra za socijalni rad Prijestonice Cetinje. Predavanje je dio projekta “Socijalna inkluzija starijih lica “, koji sprovodi NVU “My Way”. Projekat je podržan od strane Crvenog krsta Crne Gore, a finansira ga Komisija Evropske Unije.

Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti starih lica na teritoriji Prijestonice Cetinje i njihovo psiho - socijalno osnaživanje, kroz druženje i razne vidove edukativno - kreativnih aktivnosti.

I.J. / RTV Cetinje

Read 367 times