četvrtak, 08 februar 2018 14:41

Tokom pretresa i kontrole, oduzeli oružje i marihuanu

Iz Odjeljenja bezbjednosti Cetinje saopštili su kako su prilikom kontrole jednog objekta i dva lica na području grada pronašli i oduzeli oružje, te marihuanu, 'drobilice' i pakovanja rizli. 

Postupajući po operativnim saznanjima, službenici OB Cetinje su izvršili pretres porodične kuće i drugih prostorija koje koristi V.N. (1973) sa Cetinja, kojom prilikom je pronađena vazdušna puška "CZ" oštećenog fabričkog broja, kosijer, vojnički bajonet sa futrolom, pištolj marke "Colt Magnum 357" M 8394, fabričkog broja 65277 za koji isti nije posjedovao dozvolu za držanje i nošenje. Navedni predmeti biće proslijeđeni u Forenzički centar u Danilovgradu, a o gore navedenom upoznat je ODT na Cetinju Katarina Padalica, koja će se nakon vještačenja izjasniti o kvalifikaciji djela - navedeno je u saopštenju OB Cetinje.

Oni su izvijestili i o kontroli u Bajovoj ulici.

Službenici OB Cetinje su, postupajući po planskim preventivnim aktivnostima, sa akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, u saradnji sa službenicima Posebne jedinice policije, u Bajovoj ulici, izvršili pregled K.P. (1996) i M.M. (1996). Tom prilikom, kod K.P. su pronašli i oduzeli metalnu 'drobilicu' za narkotike i pakovanje rizli, a kod M.M. PVC zamotuljak sa opojnom drogom marihuanom i pakovanje rizli. O navedenom je upoznat VDT u Podgorici Vučinić Zoran, koji se izjasnio da u opisanim radnjama nema elemenata krivičnog djela. Protiv istih će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz oblasti Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga - stoji u saopštenju.

R.C.

Read 2707 times