utorak, 13 februar 2018 08:39

Cetinje osvanulo pod snijegom

Cetinje je jutros osvanulo pod snijegom. Prema podacima Hidromoteorološkog zavoda Crne Gore visina sniježnog pokrivača jutros u sedam časova bila je sedam centimetara.

U gradu za sada nema većih problema. “Komunalno” je angažovalo vozila za čišćenje ulica, a u Službi zaštite i spašavanja saopšteno je da nije bilo intervencija.

U “Komunalnom” ističu da su na ulicama sva raspoloživa vozila, ali to, prema riječima direktora Saše Zvicera, nije dovoljno.

Vozilima kojima raspolaže “Komunalno” od jutros se vrši zimsko održavanje saobraćajnica, ali taj broj nije dovoljan kako bi se realizovalo održavanje svih saobraćajnica. Angažovanje nedostajuće mehanizacije sa kojom raspolažu privatni pravni subjekti sa Cetinja tokom prethodnih zimskih sezona realizovano je od strane lokalne uprave. Zašto navedena mehanizacija privatnih subjekata jutros nije angažovana pitanje je koje treba postaviti Prijestonici Cetinje – kazao je Zvicer.

Kada je riječ o eventualnom angažovanju dodatne mehanizacije, kontaktirali smo nadležne u lokalnoj upravi, od kojih očekujemo odgovor.

S.L. - I.J. / RTV Cetinje

Read 1094 times