utorak, 13 februar 2018 12:01

Zvicer: Sva raspoloživa mehanizacija je u upotrebi i situacija je pod kontrolom

Zvicer: Sva raspoloživa mehanizacija je u upotrebi i situacija je pod kontrolom FOTO: P.S. / RTV Cetinje

Snijeg na Cetinju i dalje pada, u toku je čišćenje gradskih saobraćajnica, a sva raspoloživa vozila “Komunalnog“ su na terenu. Prema riječima direktora tog preduzeća Saše Zvicera, situacija je pod kontrolom.

Situacija je pod kontrolom, sva raspoloživa mehanizacija u upotrebi je od jutros od šest časova i s obzirom na visinu sniježnog pokrivača do kraja dana bi sve ulice trebalo da budu očišćene. Trenutno je prohodno oko 60 posto gradskih saobraćajnica – kazao je Zvicer.

Ovo preduzeće, prema njegovim riječima, ne raspolaže sa dovoljnim brojem vozila ali s obzirom na trenutnu situaciju i vremenske prilike, većih problema, po njegovom mišljenju neće biti.

“Komunalno” ne raspolaže sa dovoljnim brojem vozila za zimsko održavanje saobraćajnica, trenutno imamo pet vozila u upotrebi, a da bi grad bio kompletno očošćen, sudeći po iskustvu od ranijih godina, potrebno je od 12 do 15 vozila. Taj broj naravno zavisi od uslova i visine sniježnog pokrivača. Uzimajući u obzir sadašnju visinu sniježnog pokrivača i vremensku prognozu za naredne sate i dane, očekujem da će biti redovna situacija što se tiče održavanja saobraćajnica – zaključio je Zvicer.

Visina sniježnog pokrivača na Cetinju trenutno je oko 15 centimetara.

S. Lagator / RTV Cetinje

Read 578 times