nedjelja, 16 jul 2017 12:19

I danas mnogo posla: Aktivni požari kod Njeguša, od Markovine ka Lastvi, u Rijeci Crnojevića, na Trešnjevu

Cetinjski vatrogasci i danas imaju čitav niz intervencija. Uz požare kod Njeguša i na potezu ka Lastvi Čevskoj, u toku je intervencija u Rijeci Crnojevića.

Stanje na Njegušima, kako kaže rukovodilac Službe zaštite i spašavanja Aleksandar Zuber, i dalje je ozbiljno, ali je najvažnije da nema ugroženih objekata. Noć je bila nešto mirnija u odnosu na prethodni dan, a vatrogasci su dalje na pomenutoj lokaciji – gdje su proveli i čitavo veče.

Jak vjetar danas utiče i na novo širenje požara od Barjamovice, Velestova i Markovine ka Lastvi Čevskoj. Objekti na toj lokaciji, takođe, nijesu ugroženi. Uprkos tome, ekipe su na terenu, a posebno se motri na Gornju Markovinu.

U Rijeci Crnojevića u toku je gašenje požara koji je zahvatio lokaciju nedaleko od “Ribarstva”. Iz Službe zaštite i spašavanja kažu kako će taj požar brzo biti ugašen.

Najnoviji požar izbio je u mjestu Trešnjevo, gdje se već zaputila ekipa Službe zaštite i spašavanja, a gdje u gašenju učestvuju mještani.

Vatrogasci su u međuvremenu intervenisali i u Češljarima, a dobra vijest je da je ugašen požar na planini Garač, koji je proteklih dana bio aktivan na području danilovgradske i cetinjske opštine.

M.S. – I.J. / RTV Cetinje

Read 1037 times