subota, 22 jul 2017 16:01

Probijen tunel na putu Cetinje – Njeguši (VIDEO)

Danas je završeno probijanje tunela “Bukovica” na regionalnom putu Cetinje – Njeguši. Kako je saopšteno tim povodom, put od Cetinja do Njeguša time će biti kraći za 3,5 kilometra.

Ukupna dužina puta po završetku svih radova iznosiće 16 kilometara, a projekat rekonstrukcije čitavog putnog pravca koštaće oko 9,5 miliona eura.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača kazao je danas kako je novi tunel dug 460 metara.

Poslije današnjeg probijanja tunela, očekuju nas ozbiljni radovi na iskopima, temeljima, izolaciji, izradi betonske obloge, a ja mislim da ćemo u potpunosti sinhronizovati dinamiku završetka radova na tunelu sa završetkom radova na čitavoj trasi – kazao je Parača.

Po završetku svih radova, kako je kazao gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, Njeguši će biti još pristupačniji turistima, a biće omogućena i valorizacija tamošnjih potencijala.

Na ovaj način biće valorizovani izdašni potencijali Njeguša i Katunske nahije, kako sa aspekta poljoprivrede, tako i iz oblasti turizma. To je važno, s obzirom da na Njegušima već sada imamo realizaciju višemilionskih investicija – rekao je Bogdanović.

Radovi na probijanju tunela “Bukovica” počeli su u januaru.

I.P. / RTV Cetinje

Read 3534 times