ponedjeljak, 31 jul 2017 14:38

"Aktuelno": Ražnatović odgovarao na pitanja slušalaca

Kako je i ovog ljeta tema vodosnabdijevanja iznova aktuelna, gost Radija Cetinje danas je bio direktor d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” Miloš Ražnatović.

On je gostovao u emisiji “Aktuelno”, koja je ovog puta imala nešto drugačiji koncept. Naime, Ražnatović je odgovarao isključivo na pitanja koja su postavljali građani putem maila i telefona.

Najviše pitanja, očekivano, odnosilo se na aktuelne prekide u vodosnabdijevanju na gradskom području. Građane je, prije svega, interesovalo kada će to pitanje konačno biti riješeno.

Projektna dokumentacija je završena. Usvajanjem Zakona o Prijestonici u Skupštini Crne Gore stekle su se napokon finansijske pretpostavke za rješenje tog problema. Planiramo da se već u septembru obratimo predsjedniku Crne Gore, koji će biti na čelu Senata Prijestonice, zahtjevom da sredstva za rekonstrukciju sekundarne mreže budu obezbijeđena iz Budžeta. Ukoliko sve bude teklo po planu, računam da ćemo u naredne dvije i po do tri godine moći da kažemo da su obustave u isporuci vode u potpunosti prošlost - kazao je Ražnatović.

Građane je, takođe, zanimalo i kada će biti završeni radovi na vodovodnoj mreži u Bajovoj ulici, usljed kojih je u tom dijelu grada bilo više privremenih obustava.

Prema informacijama koje sam dobio od lokalne uprave, radovi u Bajovoj ne bi trebalo da traju duže od mjesec dana. Time će prestati i povremene obustave u vodosnabdijevanju tom dijelu grada, jer uporedo sa završetkom rekonstrukcije, svi potrošači će biti priključeni na novu mrežu - istakao je Ražnatović.

Jutros su se Radiju Cetinje javili i predstavnici porodica Vuković i Miljenović iz Donjeg kraja, koji su kazali kako su bez vode već tri mjeseca.

Taj problem će biti privremeno riješen sredinom avgusta, dok ne uđemo u rekonstrukciju sekundarne mreže – rekao je on.

Putem maila, postavljana su i pitanja koja su se ticala vodosnabdijevanja Riječke nahije – odnosno vodovodnih sistema u Rijeci Crnojevića i Drušićima.

Kada je u pitanju Rijeka Crnojevića, to je veoma kvalitetan projekat kojim će biti uspostavljeno snabdijevanje sa vodoizvorišta Obodsko vrelo. Vodovod će početi sa radom ove ili naredne sedmice. Što se tiče Drušića, formirano je radon tijelo koje će se baviti rješavanjem problema. Ja sam imenovan za koordinatora tog tijela i već smo uputili dopis Ministarstvu poljoprivrede i Upravi za vode, sa ciljem organizacije sastanka, a zajedno sa predstavnicima mjesne zajednice. Planiramo da uputimo zahtjeve svim relevantnim institucijama, prvenstveno Institutu za javno zdravlje koji mora izvršiti ispitivanje kvaliteta vode - kazao je on.

Reprizu cjelokupnog razgovora u okviru emisije “Aktuelno” emitovaćemo danas u 17 časova.

I.J. / RTV Cetinje

Read 789 times