ponedjeljak, 07 avgust 2017 21:56

Požari na području Cetinja: Vatrogasci jutro dočekuju raspoređeni u Građanima i Bajicama

Nakon čitavog dana borbe vatrogasaca sa vatrom, situacija sa požarima na području Cetinja i dalje je kompleksna. Radio Cetinje je do ranih jutarnjih časova u utorak bio u stalnoj komunikaciji sa vatrogascima na terenu, a najteže je u Građanima.

Na više lokacija ugroženi su objekti, vatrogasci se bore sa visokim plamenom, a nad Bajicama povremeno odjekuju i eksplozije. Osim Građana i Bajica, požari su aktivni u Štitarima i u Rokočima.

01:00h

Cetinjski vatrogasci jutro će dočekati raspoređeni u Bajicama i Građanima, gdje nije bilo većih promjena u odnosu na ponoć. Dio objekata i dalje je ugrožen, pri čemu su šume u plamenu. Podsjetimo, tokom prethodnog dana, uz Bajice i Građane, gorjelo je u Štitarima, Rijeci Crnojevića, Ćeklićima i Rokočima. Od ponedjeljka ujutro, do ranih jutarnjih sati u utorak, naši novinari su, posredstvom Radija Cetinje i internet portala, sa lica mjesta i u saradnji sa članovima Službe zaštite i spašavanja pravovremeno izvještavali o razvoju događaja na najkritičnijim tačkama.

00:00h

U novi dan cetinjski vatrogasci ulaze raspoređeni u Bajicama i Građanima. Na obje lokacije, i dalje traje odbrana objekata. Sva mehanizacija je na terenu.

23:30h

U Građanima je stanje onakvo kakvo je bilo i prije sat. Vatrogasci za sada uspijevaju da odbrane objekte pred stihijom koja je zahvatila veći dio šume.

22:30h

Situacija je nepromijenjena u odnosu na prethodno javljanje. Najkritičnije je u Građanima i nad Bajicama. Na oba mjesta vatrogasci i dalje brane objekte.

gradjani12
Građani, 22:30h

22:15h

U Građanima je u toku odbrana kuće Mihaljevića, dok šumski požar i dalje dostiže visinu od 20 metara.

U požaru nad Bajicama je eksplodirala avionska granata, a u odbrani dvije kuće vatrogascima pomažu i mještani. Ukoliko situacija na tom području bude bolja, ekipe vatrogasaca iz Bajica priključiće se kolegama u Građanima, saopšteno je Radiju Cetinje.

najiceveceras
Bajice, 22:15h

22:00h

U Građanima je situacija izuzetno teška. Radio Cetinje u stalnoj je komunikaciji sa vatrogascima u tom mjestu, gdje gori veći dio šume, a vatra i dalje prijeti objektima. Plamen dostiže i visinu od 20 metara. Ipak, članovi Službe zaštite i spašavanja za sada uspijevaju da odbrane domaćinstva.

Podnošljivije je u naseljima Suvodo i Bajice. Vatrogasci su lokalizovali veći dio požara koji je tokom dana prijetio kućama, te je sada vatrom zahvaćen dio prema Lovćenu. Inače, gašenje požara iznad Bajica ometaju eksplozije, a komandir vatrogasaca Peđa Moštrokol kaže kako je eksplodirala avionska granata.

I.J. – M.S. – M.T. / RTV Cetinje
Foto: Požar u Građanima, 22:00h

Read 2247 times