četvrtak, 10 avgust 2017 15:16

Danas gori na šest lokacija: Više podmetnutih požara, česte detonacije u Ćeklićima (FOTO / VIDEO)

Na teritoriji Cetinja i danas je aktivno više požara. Članovi Službe zaštite i spašavanja intervenišu prema Lovćenu, u Građanima, Rokočima, Trešnjevu, Čekanju i Ćeklićima. 

Kako je Radio Cetinje javio jutros, vatrogasci su, između ostalih, intervenisali i na požaru kod Trešnjeva, koji je prijetio da ugrozi dva domaćinstva i sedam konja. Kako je za RTV Cetinje izjavio vatrogasac Marko Popović, njih trojica transportovani su do pomenute lokacije helikopterom Direktorata za vanredne situacije, jer je teren bio nepristupačan. 

Nakon sedam, krenuli smo sa Vladičine baste. Let je trajao desetak minuta. U pitanju su bile dvije kuće koje smo uspjeli da odbranimo. Bilo je i stoke koja je bila zarobljena, ali smo i nju oslobodili. Požar se spušta prema kućama, za sad smo ih obezbijedili, tako da smo uradili sve što smo mogli na tom terenu – kazao je Popović.

Svi jučerašnji požari su, prema riječima komandira Vatrogasne jedinice Peđe Moštrokola, i dalje aktivni, ali sada nema ugroženih objekata. Najnoviji je izbio u Ćeklićima, gdje su vatrogasci suočeni sa nepristupačnim terenom, ali i novim eksplozijama zaostalih atomskih granata.

Požar u Ćeklićima je podmetnut juče oko 15:30 časova, a vatra je zapaljena na tri mjesta. Intervenciju nam onemogućava nepristupačan teren. Ekipe obilaze taj požar, ali je problem i u tome što na terenu ima zaostale municije i granata, pa ljudi ulaze u veliki rizik. I mještani Ćeklića kažu da se stalno čuju detonacije, tako da je posao na toj lokaciji krajnje rizičan i težak – istakao je Moštrokol za RTV Cetinje.

pozarilovcen1

On ističe da im na svim lokacijama veliku pomoć pruža i lokalno stanovništvo.

Veoma je teško doći do pojedinih mjesta, imamo veliku pomoć mještana koji su se angažovali da nam pomažu, posebno u dijelu Lovćena. Tamo je 20 momaka, oni su sa našom ekipom i vozililma, pa se nadam da ćemo ga zaustaviti, da se ne širi prema gradu – rekao nam je Moštrokol.

Mještanin Gorniča Saša Martinović nam je kazao kako je situacija kritična. On, međutim, kaže kako ne strahuje za imovinu.

Sinoć se požar smirio, ali kako je krenuo dan, situacija je opet postala kritična. Sa gornje strane ide prema kućama, ali što je - tu je, borićemo se dok budemo mogli – istakao je on.

Vatrogasci iz Kotora i Podgorice su, kako su nam kazali u Službi zaštite i spašavanja, u pripravnosti i spremni da se u slučaju potrebe priključe intervencijama na Cetinju.

I. Jabučanin / RTV Cetinje
Foto: Z.V.

Read 1921 times