petak, 11 avgust 2017 12:11

Vikend u gradu: Više umjetničkih smotri, početak fudbalske sezone...

Na Cetinju će tokom vikenda biti upriličeno niz kulturnih i sportskih događaja, a uz muzičke koncerte, predstojećih dana u centru pažnje biće i fudbal.

Kada je riječ o kulturi, za subotu su najavljena tri događaja. U čast 170 godina od štampanja "Gorskog vijenca", na Ivanovim koritima će u 18 časova početi dramski i kulturni program, u kojem će učestvovati Slobodan Marunović, te Milica i Milena Kankaraš. Događaj je dio manifestacije "Njeguško kulturno ljeto".

Istog dana, na Cetinju će biti održane dvije smotre. Na Ljetnjoj pozornici će u 20 časova nastupiti mlade umjetnice i umjetnici iz našeg grada, a u isto vrijeme u Ministarstvu kulture će početi koncert klasične muzike, koji će prirediti profesori i polaznici Ljetnjeg kampa za kamernu muziku.

Noć kasnije, u Ministarstvu kulture biće završen deseti festival "Espressivo". Kako pijanista Vladimir Domazetović u prvobitno zakazanom terminu, zbog bolesti, nije mogao nastupiti pred Cetinjskom publikom, taj koncert biće održan u nedjelju u 20 časova.

Vikend će obilježiti i fudbalska takmičenja. Večeras i u nedjelju, uz početak u 19 časova, na poligonu su na programu mečevi 29. Memorijala "Sreten Banović Cura", a za vikend počinje i Druga Crnogorska fudbalska liga. U prvom kolu, u susretu bivših prvoligaša, ekipa "Lovćena" dočekaće barski "Mornar", a taj duel na programu je u nedjelju u 17:30 časova. U isto vrijeme, fudbaleri "Cetinja" gostovaće "Jezeru" u Plavu.

R.C.

 

Read 418 times