subota, 12 avgust 2017 11:07

Požari ne jenjavaju ni danas: Na više lokacija vjetar dodatno otežava situaciju

Borbe sa požarima širom teritorije Prijestonice Cetinje nastavljene su i danas.

Požari na Lovćenu, Bukovici i Ćeklićima su i dalje aktivni, situacija je gotovo nepromjenjena u odnosu na jučerašnji dan. Na Bukovici je vatra upravo uhvatila borove, a vatrogasci intervenišu na toj lokaciji.

Požar iznad Bajica ne jenjava, spušta se pema kućama, ali ugroženih objekata i dalje nema, kazao je za Radio Cetinje komandir Vatrogasne jedinice Peđa Moštrokol.

Otežavajuću okolnost nam predstavlja i vjetar koji razbukti vatru. Ono što mi uspijemo da ugasimo, on ponovo pali – kaže on.

I požari na Trešnjevu i Štitarima su i dalje aktivni ali pod kontrolom.

Iako se trudimo i dajemo sve od sebe, ni za jedan požar ne možemo reći da je u potpunosti ugašen. Ovi vremenski uslovi nikako nam ne idu na ruku, velika suša i vjetar su loša kombinacija za požare, tek što ga ugasimo, on opet krene - dodaje Moštrokol.

On je još jednom uputio apel građanima da ne paniče kad vide dim i vatru, već da pozovu 123, a vatrogasci će se odazvati svakom pozivu.

“Najmanje što nam je sada potrebno jeste panika, jer to vatrogascima dodatno otežava posao - saopštio je Moštrokol za Radio Cetinje.

S.L. / RTV Cetinje

Read 835 times