ponedjeljak, 14 avgust 2017 12:19

Ovako danas izgleda odbrana Lovćena na najkritičnijim tačkama (FOTO)

Ekipa RTV Cetinje danas je bila na najkritičnijem dijelu Lovćena, gdje se vatrogasci i članovi službe NP "Lovćen" neprestano bore sa vatrom.

Kao i minulih dana, situacija na Lovćenu je izuzetno kritična, mijenja se iz momenta u momenat, nerijetko ugrožava i objekte, a pod vatrom su velike površine.

lovcendanas1

Trenutno je najteže kod donjeg okretišta kod mauzoleja, gdje članovi Službe zaštite i spašavanja, koji imaju pomoć požrtvovanih službenika NP "Lovćen", ulažu krajnje napore kako bi 'prekinuli' požar, odnosno spriječili njegovo dalje širenje.

lovcendanas2

Čitava lokacija je pod gustim dimom, a ekipe koje se bore sa vatrom raspoređene su u radijusu od više kilometara.

lovcendanas4

Danas će podršku u gašenju pružiti i 30 članova Vojske Crne Gore, a tokom dana je u gašenju učestvovao jedan avion.

lovcendanas5

Očekuje se kako bi gašenje iz vazduha tokom dana trebalo da bude nastavljeno, a jutrošnje izjave komandira cetinjskih vatrogasaca Peđe Moštrokola i direktora Direktorata za vanredne situacije Mersada Mulića za Radio Cetinje možete pročitati ovdje.

lovcendanas7

Novinari, kamermani i fotografi RTV Cetinje i dalje su na Lovćenu. Informacije o razvoju događaja na terenu pratite tokom dana na našem internet portalu, na Radiju Cetinje, a kasnije će posredstvom video servisa Televizija Cetinje biti dostupan i prilog sa lica mjesta.

I. Jabučanin / RTV Cetinje
Foto: Z. Vujović, V. Bastać

lovcendanas6

Read 1835 times