ponedjeljak, 14 avgust 2017 22:17

Požari: Situacija malo podnošljivija, sve ekipe na terenu

Više požara i večeras je aktivno na području Cetinja. Uz najktiričniji požar na Lovćenu, gori još u Građanima i Ćeklićima.

Lovćen: Nešto bolje u odnosu na dan

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Aleksandar Zuber večeras nam je kazao kako je na Lovćenu situacija nešto podnošljivija u odnosu na dan. Na terenu su i dalje vatrogasci, službenici NP „Lovćen“, mještani, a priključili su se i izviđači.

Kako je kazao Zuber, tokom dana je gašeno i iz vazduha, a tako će biti i sjutra, ukoliko dozvole vremenski uslovi. Tokom dana, gasili su vojnici, ali i vatrogasci iz susjednih gradova, pri čemu je Zuber posebno zahvalio ekipi iz Budve, koja im već četvrti dan pomaže na Lovćenu.

Direktor NP „Lovćen“ Veselin Živanović kazao nam je kako se večeras vatra približavala Ivanovim koritima. On je dodao i kako su tokom dana odbranili dva objekta.

Građani: Dio požara širi se ka Ljubotinju

Kada je riječ o Građanima, jedan dio požara je – kažu u Službi zaštite i spašavanja – lokalizovan, ali je problematično što se dio širi ka Ljubotinju.

U tom mjestu večeras će dežurati stanovništvo, sa kojim su u stalnoj komunikaciji cetinjski vatrogasci.

U Ćeklićima je požar i dalje aktivan, ali je daleko od domaćinstava.

Obišli požare: Hrabra intervencija 

Iz lokalne uprave ranije je saopšteno kako su gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, direktor Direktorata za vanredne situacije Mersad Mulić, načelnik Službe zaštite i spašavanja Aleksandar Zuber i komandir cetinjskih vatrogasaca Peđa Moštrokol danas obišli požare.

Sve vatrogasne ekipe su danonoćno na terenu, a zbog jakog vjetra požare je teško obuzdati, tako da su bile ugrožene i kuće na tom području. Proteklih dana požar je ugrožavao objekte u NP „Lovćen“ ali su svi odbranjeni hrabrom intervencijom naših vatrogasaca i pripadnika službe Nacionalnog parka – rekao je Bogdanović.

R.C.

Read 562 times