subota, 19 avgust 2017 11:18

MZ "Konak": Obećanja ima, ali ne i ulaganja

Mjesna zajednica “Konak” udaljena je oko pet kilometara od Cetinja, a u njenom sastavu su Očinići, Ugnji, Vrela i Bjeloši.

Gost Radija Cetinje ovog je puta bio predsjednik te mjesne zajednice Đorđe Kaluđerović, koji ističe kako stanje na području pomenutih sela nije na zavidnom nivou.

Otkad sam došao na mjesto predsjednika MZ “Konak”, ni u jedno selo nije bilo ulaganja. Obećanja je bilo, ali za sada od lokalne uprave nijesmo dobili nijedan cent – kaže Kaluđerović.

On posebno izdvaja loše puteve, naročito u selima Bjeloši i Ugnji.

Tamo je potreban terenac da bi se prolazilo. Od lokalne uprave imamo obećanje da će se u Ugnjima izvršiti sanacija puta u dužini od 500 metara, a u selu Bjeloši 1,2 kilometara. Međutim, sve je ostalo na obećanjima, a realizacije još nema – ističe on.

Postoje i problemi sa vodom, naročito u ljetnjem periodu. Malo je gradske vode, pa se domaćinstva pretežno snabdijevaju vodom iz bunara, koji su sada presušili i pomoć dolazi od Službe zaštite i spašavanja. Kaluđerović dodaje da je imao sastanak sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja, na kojem je obećano da će dati veću ulogu mesnim zajednicama.

Dok ne dođe do bilo realizacije, ne mogu da kažem da sam stekao utisak da će tako da bude – smatra Kaluđerović.

Posljednjih godina, požari su zahvatili veći dio šume i nanijeli veliku štetu vlasnicima, za što, kako kaže Kaluđerović, nije ponuđena nadoknada. U nekim selima nema ulične rasvjete. Problema sa strujom ima, ali se zaposleni u Elektrodistribuciji uvijek odazovu pozivu mještana. On dodaje da saradnja sa lokalnim vlastima postoji, ali da to nije dovoljno.

Ne moraju svi problemi odjednom da se riješe, oni nijesu od juče, ali važno je da se krene sa nekim ulaganjima I, jedan po jedan, polako će se rješavati – ističe on.

Predsjednik MZ “Konak” smatra kako bi bilo dobro da i to područje bude uvršteno u program “Ljeto u Prijestonici”.

Čini se da neke druge mjesne zajednice kao, na primjer, “Njeguši”, imaju prioritet u odnosu na ostale. Koji su tu interesi u pitanju, da li to što su Njeguši prepoznati kao turistička destinacija ili to što su pojedinci iz tog sela na važnim pozicijama, ne znam, ali mislim da ne treba zaobići bilo koju mjesnu zajednicu – zaključuje Kaluđerović.

U prethodnim tekstovima, predstavili smo aktivnosti mjesnih zajednica "Rijeka Crnojevića", "Bokovo", "Ćeklići", "Njeguši", "Bajice""Dobrska Župa" i "Ljubotinjsko-građanska".

S.L. / RTV Cetinje
Foto: Panoramio

Read 789 times