nedjelja, 20 avgust 2017 11:54

Aktivan požar na Prekornici, na Lovćenu tinja nekoliko manjih

Kiša koja je prije nekoliko dana padala na Cetinju, ugasila je većinu požara, ali je dio njih i dalje aktivan.

Danas je aktivan požar na Prekornici, koji je zahvatio veću površinu. Komandir cetinjskih vatrogasaca Peđa Moštrokol jutros je za Radio Cetinje kazao kako na tom mjestu, zbog nepristupačnog terena, za sada nije moguće intervenisati. 

Požar na Prekornici je za sada daleko od kuća, ali je moguće da im se primakne. Ekipe su na terenu i prate situaciju. Imamo manje požare na lokacijama Velikog Bostura, Kruševice i Presjeke – kazao je Moštrokol.

Žarišta na Lovćenu i dalje postoje pa ih je potrebno kontrolisati kako ne bi ponovo izmakli kontroli. Članovi Službe zaštite NP „Lovćen“ danonoćno patroliraju i obilaze teren kako bi uočili i pravovremeno reagovali na požare, kaže za Radio Cetinje Đorđe Kaluđerović. Oni su juče naprtnjačama gasili i suzbijali širenje požara.

U stalnoj smo komunikaciji sa vatrogasnom jedinicom Cetinje koji su juče intervenisali četiri puta na pomenutim lokacijama. U pitanju su manji požari, ali je važno da se interveniše na vrijeme kako ne bi došlo do ponovnog rasplamsavanja – rekao je on.

Moštrokol je za Radio Cetinje kazao kako je situacija na Lovćenu očekivana, s obzirom da nakon velikog požara u dubini ostaju žarišta koja tinjaju i prijete da se razgore. Ipak, kako kaže komandir cetinjskih vatrogasaca, najvažnije je reagovati na vrijeme, kako bi bilo onemogućeno da žarišta i manji požari dobiju šire dimenzije.

S.L. / RTV Cetinje
Foto: Arhiva

Read 841 times