subota, 17 jun 2017 11:33

MZ "Bokovo": Mještani udružili snage, loš put najveći problem

Mjesna zajednica “Bokovo” jedna je od najmlađih na teritoriji Cetinja. Taj status ovo je područje steklo 2009. godine, a prethodno je bilo u sastavu MZ “Kosijeri”.

Selo ima dvadesetak stalnih stanovnika, no kako kaže predsjednik MZ “Bokovo” Vladimir Borozan za RTV Cetinje, mnogo je onih koji dolaze vikendom, s obzirom na relativno malu udaljenost od Cetinja. On ističe kako su mještani tokom posljednjih godina zajedničkim snagama radili na poboljšavanju uslova za život u tom kraju.

Posljednjih godina obnovili smo kompletnu naponsku mrežu, tako da sada imamo kvalitetno snabdijevanje strujom. Postavljena je i ulična rasvjeta, asfaltiran je dio puta od Bokova do Bokovskog brda, a uz sve to obezbijedili smo novi mobilijar za mjesnu školu, adaptirali poligon i osposobili ga sportske aktivnosti – prisjeća se Borozan urađenog tokom proteklog vremena.

Za RTV Cetinje on naglašava kako je Bokovo, tokom dana Uskrsa, domaćin jedinstvenog takmičenja u Crnoj Gori – turnira u firciku.

Ipak, kako kaže predsjednik ove mjesne zajednice, potrebno je još mnogo rada kako bi svi prioriteti MZ “Bokovo” bili ostvareni.

Prije svega, put je u lošem stanju. Dio je asfaltiran prije tri godine, imali smo i obećanje da će ostatak, dug oko 1.250 metara, biti završen, ali to zasad nije ispoštovano – kaže on.

Borozan naglašava i da je potrebna adaptacija Doma kulture, čiji je krov dotrajao.

U prethodnom tekstu, “Cetinjski list” predstavio je aktivnosti Mjesne zajednice “Rijeka Crnojevića”.

M.T. / RTV Cetinje

Read 1222 times