srijeda, 13 septembar 2017 11:32

Obustave potrajale, Vodovod: Radili do ponoći

Jučerašnje obustave u vodosnabdijevanju, čiji je završetak sinoć najavljen za 20:30 časova, u većini gradskih naselja potrajale su do danas.

Iz d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” jutros su Radiju Cetinje saopštili kako su uzrok bili kvarovi, na čijem su otklanjanju radili i poslije ponoći.

Razlog obustava u periodima od 10:00 do 20:30 časova i od 22:30 do 05:00 časova, bio je nestanak napona u Podgoru. To se dogodilo 12. septembra u 00:30 časova, a bilo je uslovljeno kvarom na dovodnom dalekovodu, preko kojeg se snabdijeva naša crpna stanica. Bila je to posljedia jakih atmosferskih pražnjenja – kažu iz vodovoda.

Oni ističu kako su zaposleni u Elektroprivredi Crne Gore juče ujutro izašli na teren.

Zaposleni u EPCG su pomenuti kvar sanirali oko 10:45 časova, nakon čega je naše postrojenje opet dobilo napon. Poslije toga, u crpnoj stanici u Podgoru došlo je do ispada glavnog prekidača, preko kojeg se putem visokonaponskog kabla napaja naša crpna stanica na Višnjici, što je ukazivalo na postojanje kvara na ovom kablu. Angažovano je specijalno vozilo EPCG i locirano je mjesto oštećenja kabla – saopšteno je iz d.o.o. “Vodovod i kanalizacija”.

Kako navode iz tog preduzeća, radovi su trajali do večernjih sati, a pumpanje punim kapacitetom uspostavljeno je tek nakon ponoći.

Sama sanacija trajala je puna četiri sata, a pumpanje punim kapacitetom uspostavljeno je nešto iza ponoći. Sve navedeno prinudilo nas je da uvedemo obustave u isporuci vode gradu, zbog čega se iskreno izvinjavamo građanima i molimo za razumijevanje – zaključuju iz d.o.o. “Vodovod i kanalizacija”.

R.C.
Foto: "Vodovod i kanalizacija"

Read 712 times