srijeda, 13 septembar 2017 13:34

Milošević: Obrušavanje plafona posljedica poplave (VIDEO)

Obrušavanje plafona u Osnovnoj školi "Njegoš" posljedica je nedavne poplave kada je, kako tvrde u upravi škole, gotovo cijela zbornica bila uništena.

Škola je, prema riječima direktorice Novke Milošević, preduzela sve mjere zaštite, ali se, kako kaže, ovo nije moglo predvidjeti ni spriječiti.

Kada je tokom prošle godine rađen projekat energetske efikasnosti, dio krova u školi nije bio adekvatno obezbijeđen, pa se prilikom nevremena ogromna količina vode sručila iznad zbornice. Tom prilikom, čitav plafon i parket zbornice bili su uništeni. Izvođač radova uradio je sanaciju zbornice, a na obrušenom dijelu ostala je žuta mrlja koja je samo prekrečena. Mi smo konstantno pratili stanje ali ovo nijesmo mogli predvidjeti. Pretpostavljam da je do problema došlo jer je plafon probijan na tim mjestima, kako bi se postavili kablovi za osvjetljenje - kazala je Milošević.

Uprava škole je, naglašava Milošević, odmah preduzela sve neophodne mjere zaštite i o incidentu obavijestila Ministarstvo prosvjete.

Pored Ministarstva prosvjete, obavijestili smo i Ministarstvo ekonomije, koje je zaduženo za kontaktiranje izvođača, kako bi se ovaj dio što prije sanirao i ujedno provjerila ostala mjesta oštećena poplavom. Mi ćemo svakako insistirati da se čitav taj dio adekvatno obezbijedi i postavi mrežica, kako se ovako nešto ne bi ponovilo - zaključila je Milošević.

Do obrušavanja plafona došlo je juče tokom nastave ali, srećom, povrijeđenih nije bilo.

I.Pajović / RTV Cetinje

 

 

 

Read 1023 times