subota, 07 oktobar 2017 10:06

Počinje kurs italijanskog: I ove jeseni zapaženo interesovanje

Prva grupa polaznika besplatnog kursa italijanskog jezika počeće sa radom tokom ovog mjeseca. Tim povodom, gost Radija Cetinje bila je profesorica italijanskog jezika Danijela Bokan.

Interesovanje za kurs je veliko pa će, prema njenim riječima, biti formirane dvije grupe. Jedna će početi sa radom u oktobru, a druga u martu naredne godine. Polaznici će, kako je najavila, na kraju kursa polagati ispit.

Svi koji polože dobiće potvrdu o znanju, koju dodjeljuje Zajednica Italijana u Crnoj Gori. Do sada je veliki broj građana dobio tu diplomu i nadam se da im je nečemu poslužila - istakla je Bokan.

Kurs, kako je naglasila Bokan, odgovara evropskim standardima, a polaznici stiču znanje koje bi, kako kaže, stekli na nekoj obuci koju bi platili od 300 do 500 eura.

Ovo je zaista odlična prilika za sve sugrađane koji imaju vremena i želju da upoznaju strani jezik, u ovom slučaju italijanski, da se prijave i iskoriste mogućnost koja im se pruža zahvaljujući Prijestonici Cetinje, koja je obezbijedila prostor u kojem će se raditi, i Zajednici Italijana, koja je obezbijedila profesora koji će predavati. Polaznici jedino plaćaju knjigu u iznosu od pet eura - kazala je Bokan.

lipskabanner

Za realizaciju ovog projekta je, prema njenim riječima, najzaslužniji Pavo Peruđini, Italijan koji živi u Kotoru i promoviše tradiciju i kulturu svoje zemlje.

Kurs će trajati dva i po mjeseca, a časovi će biti organizovani dva puta nedjeljno u prostorijama francuskog poslanstva.

Besplatan kurs italijanskog jezika već desetu godinu organizuje se pod pokroviteljstvom Zajednice Italijana u Crnoj Gori, a u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu, sport i mlade Prijestonice Cetinje.

S.L. / RTV Cetinje

Read 667 times