Posljednja predstava u okviru ovogodišnjeg MIT festivala izvedena je večeras u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom”. Riječ je o komadu “Antigona” koju je po Sofokleovom tekstu režirao Sandro Mebelini. Predstava je urađena u koprodukciji pozorišta iz Milana, Rima i Brisela.

Veče muzike i recitovanja, pod nazivom “Kulturno - muzički vremeplov“ održano je danas u prostorijama Američkog ugla, u okviru obilježavanja Dana evropske baštine.

ponedjeljak, 25 septembar 2017 15:45

Počelo obilježavanje Dana evropske baštine

Međunarodnom konferencijom “Kulturna i prirodna baština - mogućnost za zaštitu, promociju i valorizaciju”, održanom u Ministarstvu kulture,  počelo je obilježavanje Dana evropske baštine.

Nakon dana pauze, izvođenjem komada “Antigona”, večeras u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” slijedi nastavak MIT festivala.

U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” večeras je izvedena druga predstava Narodnog teatra iz Bitolja u okviru MIT festivala. Nakon komada “Otelo”, makedonski teatar je izveo predstavu "Lepeza" urađenu po tekstu Jukio Misime, a u režiji Blagoja Micevskog.

Predstojeća sedmica na Cetinju će proteći i u znaku Dana evropske baštine. Naš grad će prvi put biti dio pomenutog programa, iza kojeg stoje Evropska komisija i Savjet Evrope.

Strana 1 od 25