U toku su pripreme za projekat rekonstrukcije zgrade “Zetskog doma“, a dio sredstava obezbijeđen je Kapitalnim budžetom za ovu godinu, saopšteno je danas iz Ministarstva kulture.

Povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, Nacionalna biblioteka Crne Gore ''Đurđe Crnojević'' u saradnji sa Crnogorskom akademijom nauka i umjetnosti i Univerzitetom Crne Gore, priredila je izložbu knjiga i dokumenata obilježavajući na taj način dobijanje međunarodnog koda za crnogorski jezik.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je danas Upravu za zaštitu kulturnih dobara i Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović posjetio je Nacionalnu biblioteku “Đurđe Crnojević”. Brajović je obišao nedavno otvorenu Njegoševu sobu i posjetio izložbu knjiga i dokumenata koja će biti otvorena sjutra.

Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ obilježiće u srijedu završetak procesa dobijanja međunarodnog koda za crnogorski jezik.

U Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” u nedjelju će biti izveden komad “Sin”, reditelja Mirka Radonjića.

Strana 1 od 49