utorak, 26 decembar 2017 19:57

Završen ovogodišnji ciklus predavanja "Razgovori u muzeju"

Projekat “Preokupacije” nastavljen je večeras u Crnogorskoj galeriji umjetnosti “Miodrag Dado Đurić”, predavanjem Stefana Đukića i mr Nikole Zečevića na temu “Kako do solidarnog društva?”.

Posjetiocima je prikazan politički dokumentarac Stefana Đukića "Šta ljevica želi", uz diskusiju o 100 godina ljevice nakon Oktobarske revolucije. Film je sniman tokom Petog kongresa partije evropske ljevice, prilikom kojeg je autor razgovarao sa političarima i teoretičarima ljevičarske provenijencije iz Njemačke, Irske, Grčke, Gruzije, Švedske i Rusije.

Stefan Đukić deset godina vodi teorijsko-filozofski blog “Protiv negativnog”, sa kojeg su tekstovi prenošeni na portalima i u novinama u Crnoj Gori i Srbiji.

1rtv

Mr Nikola Zečević je politikolog i istoričar, piše autorske tekstove i kolumne za Vijesti, Peščanik i Novi Plamen.

Diskusijom “Kako do solidarnog društva? “ završava se ovogodišnji ciklus predavanja “Razgovori u muzeju“. Od sredine januara aktivnosti će biti fokusirane na formiranje i prezentaciju fonda “Ugla za umjetnost i čitanje“ u likovnoj sobi Nacionalne biblioteke “Đurđe Crnojević“.

Projekat se oslanja i na sprovođenje politika saradnje između predstavnika Narodnog muzeja Crne Gore, Nacionalne biblioteke „Đurđe Crnojević“, Nevladinog udruženja “Institut za savremenu umjetnost“ i Crnogorske kinoteke, a podržan je od strane Ministarstva kulture Crne Gore.

N.K. / RTV Cetinje

Read 128 times