četvrtak, 04 januar 2018 16:44

U ponedjeljak na trgu Božićni bazar i koncert

U ponedjeljak na trgu Božićni bazar i koncert FOTO: N.A. / Sirius

Tradicionalni Božićni koncert biće održan u ponedjeljak na Dvorskom trgu, a prethodiće mu Božićni bazar.

Manifestacija će, prema riječima direktora Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Oskara Hutera, i ove godine, kao i tokom proteklih sedam, biti autentična.

Kamerni orkestar “Nuova”, sa solistima Aleksejem Molčanovim (klavir), Tijanom Ilić (harmonika) i Milicom Dobaj (sopran) će nam se predstaviti poznatim kompozicijama i pokušati približiti zvuke klasične muzike. Zamisao je da istog dana organizujemo i Bozićni bazar, gdje ćemo, pored raznih rukotvorina, moći uživati u degustaciji priganica i meda, pečenih koštanja, kuvanom vinu, siru i kobasici - kazao je Huter.

1intaxi

Planirano je da Bozićni bazar počne u 11, a koncert u 12 časova. S obzirom na to da je riječ o manifestaciji koja se održava na otvorenom, u Turističkoj organizaciji se nadaju povoljnim vremenskim uslovima.

Održavanje manifestacije u najvećoj mjeri zavisi od vremenskih uslova, prognoze ulivaju optimizam, ali Cetinje je specifično kada su u pitanju padavine i to nas ograničava za bilo koju vrstu garancije - istakao je Huter.

Manifestacija je prvi put organizovana 2011. godine, uz ideju da se obogati ponuda tokom praznika.

I. Jabučanin / RTV Cetinje

Read 2206 times