Print this page
subota, 12 avgust 2017 23:52

Daroviti osnovci i srednjoškolci nastupili na Ljetnjoj pozornici (VIDEO)

Povodom obilježavanja 12. avgusta - Međunarodnog dana mladih, na Ljetnjoj pozornici je večeras organizovan događaj pod nazivom “Mladi za vas”. U programu su učestvovali cetinjski osnovci i srednjoškolci.

Učesnici umjetničkog programa publici su se predstavili kroz modnu reviju, muzičke izvedbe, glumu i recitale.

Recitatorka Milica Radović, koja je interpretirala pjesmu “Cetinjski manastir”, istakla je kako su ovakve manifestacije dobre za promociju mladih.

Cetinje je napokon uradilo nešto za mlade i drago mi je što se to događa upravo u ambijentu kakav je Ljetnja pozornica - kazala je Radović.

Zajedno sa njom, pjesmu, za koju je tekst radio Zoran Šobić, izveo je mladi guslar Stefan Marković.

Na jedan književnji način prikazan je manastir kroz istoriju i kako je odlijevao – vjekovima, napadima i vojskama, a opet, sa druge strane, prikazan je i duhovni značaj manastira - rekao je Markovic.

Kristina Krivokapić, zajedno sa školskim drugarima, predstavila se dramskim nastupom pod nazivom “K’o nekad u osam“, Tode Nikoletića.

Predstavu smo spremali čitave školske godine i vježbali tokom raspusta za večerašnje izvođenje. Mnogo nam znači kad vidimo da nas grad podržava- istakla je Krivokapić.

Cilj večerašnjeg programa, kako je naglasila kordinatorka projekta Jelena Vujović, bila je afirmacija mladih stvaralaca iz našeg grada.

Uvijek ima neki novi rad, neka nova tema, aktuelnost koju djeca žele da pokažu. Oni stvaraju tokom cijele godine i primjenjuju u praksi sve ono sto uče u obrazovnim institucijama - kazala je Vujović.

Događaj na Ljetnjoj pozornici organizovan je u okviru programa “Ljeto u Prijestonici”.

I.P. / RTV Cetinje
Foto: P.S.

Read 651 times