nedjelja, 13 avgust 2017 10:13

Muzički kamp protekao uspješno: Polaznici sinoć nastupili na Cetinju (VIDEO)

Završni koncert učesnika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku održan je sinoć u Ministarstvu kulture, a tokom događaja je predstavljeno deset raznovrsnih kamernih ansambala.

Ovogodišnji kamp, koji je održan na Ivanovim koritima, okupio je više od 40 učesnika iz Crne Gore, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke, Kipra i Kazahstana.

Na repertoaru ovogodišnjeg Ljetnjeg kampa za kamernu muziku, između ostalih, bile su kompozicije Baha, Hendla, Korelija, Hajdna, Mocarta i Betovena. Flautistkinja i mentorka kampa Žana Marinković izuzetno je zadovoljna ovogodišnjim radom polaznika.

Pojedini polaznici se prvi put srijeću, okupljaju se u kamerne ansamble, razmjenjuju talente iskustva, znanje i nauče nešto novo, a najviše učimo upravo kada sviramo zajedno. Ova vrsta edukacije, koja za rezultat ima jedan umjetnički proizvod kao što je koncert, gdje polaznici dođu i vrate se sa puno više znanja, zaslužuje svaku podršku - kazala je Marinković.

Viktor Huter sa Cetinja je prvi put učestvovao na kampu.

Ovo je prva godina da sam polaznik kampa, zadovoljstvo je bilo učestvovati, raditi sa dobrim muzičarima i upoznati nove prijatelje – istakao je Huter.

Ljetnji kamp za kamernu muziku organizujovao je KIC "Budo Tomović" uz podršku Ministarstva kulture, Fondacije “Petrović Njegoš”, Francuskog instituta, Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić", te Glavnog grada Podgorica i Prijestonice Cetinje.

I.P. / RTV Cetinje
Foto: Z.V.

Read 227 times