nedjelja, 27 avgust 2017 16:52

Održano 14. izdanje manifestacije "Njeguška trpeza" (VIDEO)

Na Njegušima je danas održano 14. izdanje manifestacije "Njeguška trpeza".

Kao i tokom proteklih godina, događaj je imao više segmenata – od muzičkog programa, preko degustacije lokalnih proizvoda, sve do proglašenja najuređenijeg dvorišta i ugostiteljskog objekta na Njegušima.

Njeguši, kako je, otvarajući manifestaciju, kazao gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, sve su značajnija tačka na turističkoj mapi Crne Gore.

Njeguški specijaliteti postali su svojevrstan crnogorski brend, a o njima najbolje govore brojni turisti koji su imali priliku da posjete Njeguše i zadovoljstvo da ih probaju. A ti posjetioci, poslednjih godina sve su brojniji, pa Njeguši i Lovćen, svjedoci smo, u turističkom smislu, po svojoj atraktivnosti, predstavljaju posebnu dragocjenost Crne Gore – rekao je on.

Tradicionalno su dodijeljene plakete za najuređenije dvorište na Njegušima. Ove godine su nagrađeni Milena i Milorad Čavor, Mirjana i Krsto Popović i Sanja i Pero Radnjić. Restoranu “Zora” dodijeljena je plaketa za najuređeniji ugostiteljski objekat.

Mjesna zajednica “Njeguši“ je u okviru današnje manifestacije dodijelila i plakete za doprinos razvoju tog kraja. Dobitnici su Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača.

Posjetioci su i ove godine uživali u bogatoj trpezi sa domaćim proizvodima, kao i u zabavnom programu u kojem su, između ostalih, učestvovali KUD „Njegoš“, Branka Šćepanović i Zdravko Đuranović.

Današnje izdanje manifestacije “Njeguška trpeza”, pod pokroviteljstvom Prijestonice Cetinje i Turističke organizacije, organizovali su MZ „Njeguši“ i Udruženje proizvođača njeguških specijaliteta. Program je dio Njeguškog kulturnog ljeta i manifestacije “Ljeto u Prijestonici”.

M.S. / RTV Cetinje

Read 1299 times