četvrtak, 30 novembar 2017 08:23

Nevrijeme prouzrokovalo brojne probleme, pola grada bez struje

Zbog kvara u trafostanici 110/35 kw veći dio grada nema struje. Kako je Radiju Cetinje saopšteno iz cetinjske Elektrodistribucije, voda je ušla u trafostanicu i izazvala kvar.

Bez struje je donji i srednji dio grada, kao i dalekovod Vrela, sa kojeg se napajaju sela Konaka i vodovodno postrojenje Uganjska vrela. Ekipe intenzivno rade na otklanjanju svih kvarova – saopšteno je iz Elektrodistribucije Cetinje.

Bez struje je, između ostalog, Osnovna škola “Njegoš“ u kojoj jutros nema nastave. Zbog nestanka struje i nedostatka agregata, odložena je i nastava u Dnevnom centru. Nastave nema ni u Osnovnoj školi "Lovćenski partizanski odred".

Dom zdravlja takođe nema struje, a prema riječima direktora Nenada Vušurovića, do sada su radili uz pomoć agregata. Bolnica "Danilo I", kako nam je potvrdila direktorka Sonja Radojičić, nema struje, ali radi uz pomoć agregata.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja od jutros imaju dosta intervencija, uglavnom zbog poplava. Tokom noći, prema riječima komandira Vatrogasne jedinice Peđe Moštrokola, nije bilo većih problema, ali jutros imaju veliki broj poziva uslijed poplava te intervencija na krovovima.

Na Cetinju je, prema nezvaničnim podacima, za 18 časova palo više od 200 litara kiše po metru kvadratnom.

S. Lagator / RTV Cetinje

Read 2556 times