Priča o najstarijem elektronskom mediju u Crnoj Gori počinje 27. novembra 1944. godine, kada se iz tek oslobođenog centra Crne Gore prvi put oglasio Radio Cetinje. Uz radijus do 150 kilometara, Radio Cetinje slušali su stanovnici kontinentalne Crne Gore, većeg dijela primorja i Sandžaka, a kako je vrijeme odmicalo – prvobitni program, baziran na izvještajima sa fronta, izmijenjen je i osavremenjen.

Time su se sa talasa Radija Cetinje ubrzo mogle čuti društveno-političke informativne emisije, vijesti „Slobodne Jugoslavije“, „Tanjuga“, informacije iz Londona i Moskve, a ubrzo je utemeljen i orkestar. No, slijedeći trend seobe institucija iz našeg grada u Podgoricu, tokom 1949. godine je i radio dobio sjedište u novom administrativnom centru Crne Gore.

Rad medija obnovljen je 1992. godine. Radio Cetinje ponovo je počeo da emituje program. U epohi građanskog rata u susjedstvu i ekonomsko-političkih previranja u samoj državi, kada su uticajniji mediji poklekli, Radio Cetinje čuvao je dostojanstvo novinarske profesije. Krajem proteklog i početkom novog stoljeća, jedini lokalni medij na Cetinju iznjedrio je čitave generacije novinara koji i danas aktivno doprinose razvoju medijske zajednice na nacionalnom nivou.

Tokom 2012. godine, preduzeće je transformisano – Radio Cetinje postao je RTV Cetinje, te uskoro sastavni dio postaju video servis Televizija Cetinje i internet portal „Cetinjski list“. Na taj način, najstariji elektronski medij u državi postao je još uticajniji u svojoj osnovnoj misiji – pravovremenom i objektivnom informisanju auditorijuma u prijestonom gradu.

Od 2017. godine, program Radija Cetinje sa novom šemom najzad je postao dostupan i na internetu, a istovremeno je predstavljena redizajnirana, napredna verzija internet portala „Cetinjski list“.

Popis zaposlenih, kao i sastav Savjeta d.o.o. Lokalni javni emiter "RTV Cetinje" dostupan je u impressumu.

  • DOKUMENTA

26/09/2017: Pravilnik o predstavljanju političkih partija, kandidata i koalicija tokom kampanje za lokalne izbore 2017. godine
13/09/2017: Obavještenje o sprovođenju javne rasprave o Prijedlogu programskih obaveza (2018 - 2020.)

13/09/2017: Prijedlog programskih obaveza (2018 - 2020.)

 

logortv