ponedjeljak, 25 septembar 2017 15:31

Održana sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje

Danas je održana 31. sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje.

Odbornici su usvojili informaciju o prijedlogu godišnjeg Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2018. godinu, prijedloge odluka o izmjenama i dopunama Statuta Prijestonice, konstituisanju Senata Prijestonice, izmjenama i dopunama odluke o postavljanju, građenju i uklanjanju montažnih objekata privremenog karaktera na teritoriji Prijestonice, davanju saglasnosti na Statut d.o.o. “Parking servis i održavanje objekata”, davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o ustanovljavanju lične službenosti-prava upotrebe stanova u objektu na urbanističkoj parceli 78, utvrđivanju namjene nepokretnosti na katastarskoj parceli broj 1346, prodaji nepokretnosti neposrednom pogodbom Pejaković Draganu, izmjenama odluke o zaradama lokalnih funkcionera i loklanih službenika i namještenika, odluke o razrješenju i imenovanju člana Odbora direktora d.o.o. "Vodovod i kanalizacija", te Prijedlog programa podizanja spomen obilježja.

lipskabanner

S obzirom da su jutros raspisani lokalni izbori, a uvažavajući pravo svih parlamentarnih i vanparlamentarnih političkih subjekata na ravnopravan tretman, počev od današnje sjednice, izvještaji sa Skupštine Prijestonice Cetinje imaće samo osnovni informativni karakter. Poštujući isto načelo, na Radiju Cetinje danas neće biti emitovan snimak sa sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje.

Pravilnik o predstavljanju političkih partija, kandidata i koalicija tokom kampanje za lokalne izbore na našim medijskim servisima, biće usvojen tokom narednih dana. Neposredno po usvajanju, dokument će biti dostupan na našoj internet stranici.

Redakcija

Nova, 31. sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje u aktuelnom sazivu, biće održana u ponedjeljak, sa početkom u 10 časova.

Prvi programi koji će biti finansirani iz novouspostavljenog Fonda za razvoj Prijestonice, počeće sljedeće godine, saopšteno je na današnjoj javnoj raspravi o prijedlogu Programa razvoja.

Nastup na novembarskim lokalnim izborima na Cetinju, za sada je najavilo devet političkih partija. Očekuje se kako bi taj broj mogao biti i veći, a prema nezvaničnim najavama, nijesu potpuno isključeni ni nastupi jedne ili dvije građanske liste.

ponedjeljak, 07 avgust 2017 15:17

Premijer Slovenije Miro Cerar posjetio Cetinje

Predsjednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar boravio je u jednodnevnoj posjeti Prijestonici Cetinje.

Članovi Senata Prijestonice raspravljali su na današnjoj sjednici o više pitanja, među kojima je najviše diskusije bilo posvećeno onima koja se tiču privrede.

Strana 1 od 4