petak, 29 decembar 2017 09:24

Čeka se potpis na sporazum: Poznata raspodjela većine resora

Dokument na čijim će osnovama u naredne četiri godine počivati lokalna vlast na Cetinju biće najvjerovatnije potpisan danas, nezvanično je saopšteno Radiju Cetinje.

Nakon što je platforma u načelu prihvaćena, dokument će potpisati predstavnici Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata, što će prethoditi sjutrašnjem nastavku konstitutivne sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje.

Okvirno je poznato i koji bi resori mogli pripasti Socijaldemokratama. Kako nezvanično saznaje Radio Cetinje, velika je vjerovatnoća da će kadrovima te stranke pripasti rukovodeći položaji u resorima finansija, komunalnih poslova i kulture, a u igri je i pozicija zamjenika gradonačelnika.

Uprava lokalnih prihoda i Direkcija za investicije, o kojima je posebno govoreno tokom proteklih dana, na kraju će najvjerovatnije pripasti Demokratskoj partiji socijalista.

1gaeta

Pritom, moguće je da će u narednom mandatu opet biti odvojeni resori komunalnih poslova i urbanizma, koji su tokom posljednje dvije godine bili u okviru istog sekretarijata.

Izvjesno je i da bi manji koalicioni partner mogao dobiti funkcije direktora u tri gradska preduzeća - “Vodovodu i kanalizaciji”, Narodnoj biblioteci i čitaonici “Njegoš” i “Sportskom centru”.

Nije isključeno kako bi tokom dana moglo biti završnih izmjena u raspodjeli funkcija, a od ranije je jasno da će pozicija gradonačelnika, a najvjerovatnije i predsjednika Skupštine, pripasti Demokratskoj partiji socijalista.

R.C.

Read 1439 times