nedjelja, 28 januar 2018 17:25

Maja Ćetković nova predsjednica lokalnog parlamenta (VIDEO)

Maja Ćetković nova je predsjednica Skupštine Prijestonice, odlučeno je upravo na konstitutivnoj sjednici.

Za izbor Ćetković na tu funkciju glasalo je 18 odbornika.Obrazlažući kandidaturu Maje Ćetković na mjesto predsjednice Skupštine, Ana Nikolić je, u ime predlagača, naglasila da su se prilikom odabira kandidata vodili ličnim i profesionalnim karakteristikama, kao i dosadašnjim postignutim rezultatima.

Gospođa Maja Ćetković je kandidatkinja koju vam preporučujemo kao nekog ko će, svojim radom i autoritetom, uspješno, profesionalno, na častan i dostojanstven način obavljati poslove koje ćemo joj povjeriti u ovom predstavničkom domu - kazala je Nikolić

Odbornici iz opozicionih klupa, kao što su i najavili, nijesu prisustvovali nastavku zasijedanja. Po završetku konstitutivne sjednice, javnosti se obratio dr Miomir Perazić, odbornik Stare garde Liberalnog saveza, koji je naglasio kako ranije danas on nije podnio ostavku na mjesto predsjedavajućeg već je samo prekinuo sjednicu, te da niko osim njega nije mogao sazvati novu, ako je već on, kao najstariji odbornik imenovan na to mjesto.

Nije to moglo da se shvati kao moja ostavka. Ja sam jednostavno sjednicu prekinuo zato što u takvom ambijentu nije mogla da se nastavi i zato što nijesu odbornici dobili materijal za učešće u radu sjednice - naglasio je Perazić.

Izborom Ćetković za predsjednicu parlamenta završena je konstitutivna sjednica. 

Podsjetimo, konstitutivna sjednica počela je krajem decembra, ali je tada, nakon verifikacije mandata odbornicima u novom sazivu, prekinuta. Nastavak je bio zakazan jutros, ali je sjednica prekinuta prije nego što je zvanično i počela.

M.S. / RTV Cetinje

Read 2448 times