četvrtak, 27 jul 2017 22:39

Usvojili Odluku o kofinansiranju gradnje stadiona

Vlada Crne Gore usvojila je na današnjoj sjednici Informaciju o realizaciji projekta izgradnje fudbalskog stadiona na Cetinju. Na osnovu odluke, Kapitalnim budžetom za 2018. godinu biće planirano milion i 395 hiljada eura na ime kofinansiranja projekta izgradnje fudbalskog stadiona.

 U skladu sa projektom čiji je cilj poboljšanje infrastrukture u oblasti sporta u Prijestonici, dodatna afirmacija sporta među mladima i stvaranje uslova da dio reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza igra utakmice na Cetinju, kao i dalji razvoj sportskog turizma, Ministarstvo finansija je zaduženo da u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma – Direkcijom javnih radova planira u Kapitalnom budžetu za 2018. godinu sredstva u iznosu do 1.395.000 eura, a u 2019. i 2020. godini sredstva do visine od po 1.500.000 eura na ime kofinansiranja projekta izgradnje fudbalskog stadiona na Cetinju, navodi se u saopštenju Vlade.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Prijedlog za obezbjeđenje sredstava iz tekuće budžetske rezerve za finansijsku podršku Prijestonici Cetinje u realizaciji eksproprijacija nepokretnosti . U te svrhe Prijestonici će biti isplaćeno 250 hiljada eura, saopšteno je nakon sjednice.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            R.C.

Read 647 times