ponedjeljak, 31 jul 2017 16:28

Skupština: Najviše diskusije o zgradama za penzionere, policiju i kulturne djelatnike (VIDEO)

Pred odbornicima u Skupštini Prijestonice Cetinje danas su bile 23 tačke dnevnog reda, među kojima je najviše diskusije bilo o aktima koji se tiču oblasti stanovanja.

Naime, na današnjoj sjednici usvojene su odluke koje se odnose na stambene zgrade namijenjene penzionerima, policiji i kulturnim djelatnicima. Prvom navedenom odlukom, penzionerima će stambeni prostor biti ponuđen uz subvencije, dok je ostalim odlukama predviđeno da grad ustupi parcele za stambene zgrade namijenjene policiji i zaposlenima u kulturi.

Kako je kazao šef službe gradonačelnika Dražen Blažić, gradnju stambene zgrade za penzionere sufinansiraće i Ministarstvo rada i socijalnog staranja, iznosom od 200 hiljada eura, a kvadrat stana, kako je ranije najavljeno, koštaće 330 eura.

Mi smo već preduzeli aktivnosti na planu komunalnog opremanja, već smo uradili glavni prjekat, raspisan je tender za izvođača radova, to smo uradili zajedno sa Direkcijom javnih radova, tako da neće značajno opteretiti budžet Prijestonice – kazao je Blažić.

Iz opozicije su bili saglasni da odluku treba podržati, ali su kazali kako lokacija nije najbolja, posebno imajući u vidu da će zgradu koristiti penzioneri. Oni su izrazili stav i kako su pitanja o stambenim zgradama na dnevnom redu zbog predstojećih lokalnih izbora.

Volio bih da čujem od predlagača zbog čega je baš ova parcela u pitanju, zbog čega nijeste koritstili neku koja je za penzionersku populaciju mnogo bolja, prihvatljivija sa svakog stanovišta . Zbog čega, na primjer, to nije urađeno u okviru zone sporta, koja je atrkativna, a i koja je mnogo bliže samom centru grada. Ako već toliko brinete o penzionerima, trebalo je da im opredijelite tu parcelu – rekao je Nikola Đurašković iz Socijaldemokratske partije.

Odbornik Pozitivne Crne Gore dr Mihailo Babović takođe je govorio o pitanju stambenih zgrada.

Žao mi je što se u ovom djelu nije našlo i mjesta za zdravstvo, koje uporno čeka na svoje mjesto i na svoju parcelu – rekao je on.

Odgovarajući na pitanja, Blažić je rekao kako je lokacija izabrana jer je urbanistički riješena, a da nije bilo racionalno da se za te potrebe, kojima je predviđena parcela od 1.200 kvadrata, koristi parcela površine 4.800 kvadrata.

Na današnjoj sjednici pokrenuta je i inicijativa za povećanje zarada cetinjskim vatrogascima, a odbornik SDP Nikola Đurašković je u ime odbornika opozicije rekao da je ona potekla od strane sindikalne organizacije Službe zaštite i spašavanja.

Snimak cjelokupne sjednice Skupštine Prijestonice Cetinje emitovaćemo večeras na programu radija, sa početkom u 19 časova. Radio Cetinje možete pratiti i online - na našem portalu, kao i na streaming servisima TuneInOrange radioLiveOnlineRadioExYuRadioOmiljeniRadio i UzivoRadio.

I.P. / RTV Cetinje

Read 444 times