ponedjeljak, 31 jul 2017 16:55

Na sjednici Senata razmatrali pitanja iz oblasti privrede i turizma

Članovi Senata Prijestonice raspravljali su na današnjoj sjednici o više pitanja, među kojima je najviše diskusije bilo posvećeno onima koja se tiču privrede.

Kod pomenute teme, govoreno je o MACCOC-u, pri čemu je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović kazao kako nijesu tačni pojedini navodi da je umjetnica Marina Abramović odustala od projekta. On je dodao kako kako realizaciju ideje usporavaju stečajno-pravna pitanja koja će, ustvrdio je Bogdanović, biti riješena do kraja prvog kvartala sljedeće godine.

Pokrenuli smo inicijativu na osnovu koje će i država i Prijestonica Cetinje u narednom vremenu formirati zajedničko preduzeće, koje će raditi na konverziji potraživanja, kako bi pomenute institucije postale većinski vlasnici "Oboda". Inicijativa je dobila podršku Ministarstva ekonomije, tako da nakon rješavanja tog pitanja krećemo u realizaciju razvojnog programa koji smo nazvali MACCOC – rekao je Bogdanović.

Članica Senata Prijestonice Branka Bošnjak kazala je kako su stimulativne mjere Prijestonice Cetinje odlične, ali nijesu dale bitnije rezultate.

Smatram da nijedna opština u Crnoj Gori nije dala stimulativne mjere za ulaganje u preduzetništvo i pokretanje biznisa kao što je dala Prijestonica Cetinje. Međutim, ne vidim veliku zainteresovanost niti značajan broj malih i srednjih preduzeća - istakla je Bošnjak.

Uspostavljanje biznis zone na prostoru nekadašnje „Košute“, prema riječima direktora Biznis centra Luke Jovićevića, teče po planu, a cilj je da budu stvoreni što povoljniji uslovi, prevashodno za mlade koji žele da pokrenu sopstveni biznis. On je dodao kako se očekuje da će u bivšoj „Košuti“ biti i do 100 novih zaposlenja.

Članovi Senata raspravljali su na današnjoj sjednici i o žičari Kotor - Lovćen- Cetinje, te izmiještanju ikone Filermose.

I.P. / RTV Cetinje
Foto: Arhiva

Read 578 times