srijeda, 04 oktobar 2017 11:11

Janko Ljumović se obratio saopštenjem za javnost

Povodom informacije o ostavci, ministar kulture Janko Ljumović obratio se saopštenjem za javnost, koje je upravo dostavljeno Radiju Cetinje.

U nastavku, integralno prenosimo pomenuto saopštenje.

Na poziv profesora i saradnika Fakulteta dramskih umjetnosti i na poziv grupe profesora Univerziteta Crne Gore da budem potpisnik saopštenja povodom odluke UO UCG da smijeni Rektorku Univerziteta Crne Gore, prihvatio sam da to uradim kao dio akademske porodice kojoj pripadam od 2001. godine.

Prihvatio bez dvojbe. Kada sam pročitao tekst saopštenja zaključio sam da je moralno da istog dana podnesem ostavku na mjesto ministra kulture u 41. Vladi Crne Gore.

lipskabanner

Medije i javnost obavještavam danas, jer sam cijenio da je red da informaciju o mojoj ostavci treba prvo da pruži Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore.

Posao ministra kulture obavljao sam shodno svojim znanjima i imao izuzetno kvalitetnu komunikaciju sa svim akterima tog složenog posla. Želim svaki uspjeh u tom poslu da podijelim sa svima od Predsjednika Vlade do svih zaposlenih u Ministarstvu kulture, a svaki neuspjeh je samo moj.

Nakon razrješenja koje će uslijediti, vraćam se u potpunosti profesorskom poslu uvjeren da je Univerzitet mjesto na kome se gradi elita čija djela doprinose razvoju društva - stoji u Ljumovićevom saopštenju.

R.C.

 

Read 2088 times