ponedjeljak, 04 decembar 2017 10:16

Regionalna liga u ragbiju: Cetinjani drugi u Makarskoj

Ragbisti “Cetinja” osvojili su drugo mjesto na drugom turniru regionalne Adria Sevens lige, čiji je domaćin bila Makarska.

Oni su u finalnom susretu izgubili od tivatskog "Arsenala" rezultatom 20:17, iako su u većem dijelu meča bili u vođstvu. U jednom trenutku prednost “Cetinja” iznosila je 17:5.

Cetinjskom timu to je bio drugi zvanični nastup u regionalnoj ligi, gdje su, u odnosu na prethodni turnir u Metkoviću, popravili plasman za dva mjesta.

U izjavi za Radio Cetinje, kapiten RK “Cetinje" Ivan Čolaković istakao je kako je nedostajalo malo sreće da njegov tim osvoji prvo mjesto na turniru u Makarskoj.

Mislim da više niko ne može reći da se ne igra ragbi na Cetinju, i veoma sam ponosan na momke koji su pokazali pravi karakter. Na momente nevjerovatni događaji pokazali su kako pravi način razmišljanja pomaže da pobijedite sami sebe, a samim ti i da ojačate karakter. Posebno raduje što uprkos lošoj finansijskoj situaciji uspijevamo da se organizujemo i da pravimo dobre rezultate, pa bih iskoristio priliku da zahvalim direktoru cetinjskog “Vodovoda” Milošu Raznatoviću, koji nam je pomogao nastupimo na turniru - kazao je on.

Učešće u Makarskoj bila je ujedno i posljednja akcija cetinjskih ragbista u ovoj godini. Domaćin narednog, trećeg turnira Adria Sevens lige biće Tivat. Takmičenje je na programu u martu naredne godine.

A.T. / RTV Cetinje

Read 1027 times