utorak, 05 decembar 2017 17:06

“Lovćen” sjutra u Beogradu: Nadaju se prvom trijumfu u gostima

Košarkaši “Dynamica” i “Lovćena” odigraće sjutra u Beogradu utakmicu osmog kola Druge ABA lige. Igrači Dragana Radovića u srpsku prijestonicu odlaze sa namjerom da ostvare prvi trijumf u gostima, kojim bi se ujedno dodatno približili pozicijama koje vode u plej of regionalnog takmičenja.

Cetinjski sastav je u nizu od pet pobjeda u zvaničnim mečevima. Ipak, “Dynamic” je skup dobro poznatih imena - sa klupe ih predvodi Oliver Popović, a za ekipu nastupaju Aleksandar Ćapin, Ratko Varda, Nemanja Krstić... Uz to, riječ je o timu koji za sad ima jedan poraz pred svojom publikom.

Uoči puta za Beograd, sagovornici Radija Cetinje bili su trener Dragan Radović i prvotimac “Lovćena” Vasilije Baćović.

Želimo da odigramo dobro, da pokažemo timsku igru tokom čitave utakmice i tako pružimo maksimum. Jedino na taj način možemo se nadati pobjedi. Naš protivnik je ambiciozan, žele da budu u samom vrhu regionalne košarke, imaju mnogo iskusnih i kvalitetnih igrača, što u kombinaciji sa mlađim, ali i dva stranca, daje odličan sastav. Stoga, jasno nam je da nas čeka težak meč - kaže Radović.

Baćović smatra da njega i saigrače očekuje jedan od najvećih izazova u dosadašnjoj sezoni.

Čeka nas teška utakmica protiv neugodne ekipe, posebno dobre na domaćem terenu. Smatram da naš odgovor leži u timskom duhu i dobroj atmosferi i da bi takvim pristupom mogli do pozitivnog rezultata - smatra on.

Sjutrašnji meč biće odigran u Hali sportova na Novom Beogradu, sa početkom u 20 časova.

A.T. / RTV Cetinje

Read 168 times