ponedjeljak, 25 decembar 2017 10:54

Povratak: Marija Vuković od Nove godine opet u "Lovćenu"

Marija Vuković će od predstojeće sezone opet nastupati u Atletskom klubu „Lovćen“, saznaje Radio Cetinje. Kako nam je potvrđeno, povratak u matični klub uslijediće na inicijativu skakačice u vis.

Priča o transferu je gotova, Marija je dobila saglasnost svog dosadašnjeg kluba. Ona će od Nove godine postati članica „Lovćena“, što će biti veliki podstrek za sve one koji budu radili sa njom, a naravno, i za nas u klubu. Marija je ponikla u „Lovćenu“, sedam godina je bila sa nama i jako smo srećni što će opet biti u našem klubu – kazao nam je Ivo Popović iz AK „Lovćen“.

Informaciju o transferu potvrdila nam je jutros i Marija Vuković.

Prije nedjelju dana sam dobila ispisnicu, pa je samo preostalo da sačekam papir zahvaljujući kojem ću i zvanično biti u „Lovćenu“. Iskreno, htjela sam da se vratim u „Lovćen“, da jednog dana završim tamo gdje je sve počelo, kao i zbog djece koja treniraju, koja imaju i energiju i motivaciju, a nemaju naročite uslove za rad. Nadam se da će možda baš zbog mojih uspjeha i mog imena i oni biti dodatno podstaknuti. Potrudiću se koliko mogu, drago mi je zbog povratka i zbog trenera Iva Popovića – rekla je atletičarka za Radio Cetinje.

1poletarac

Vuković je bila u „Lovćenu“ do kraja 2008.  godine, nakon čega je postala članica barskih klubova – prvo „Mornara“, a od 2014. godine i „Dionisa“.

Inače, riječ je o najboljoj atletičarki Crne Gore u tekućoj godini, tokom koje je ostvarila niz zapaženih rezultata. Bila je jedina predstavnica naše države na Svjetskom prvenstvu u Londonu, četvrtoplasirana na Univerzijadi na Tajvanu, uz zlatnu medalju sa Igara malih zemalja i nastup na Evropskom dvoranskom prvenstvu.

Vlasnica je nacionalnog rekorda u skoku u vis, koji je prošle godine postavila na Međunarodnom atletskom mitingu u Beranama (1,95 cm). Podsjetimo, Vuković je 2010. godine bila juniorska prvakinja svijeta,nakon što je u kanadskom Monktonu preskočila visinu 1,91.

A.T. / RTV Cetinje

Read 765 times