utorak, 26 decembar 2017 17:54

“Lovćen” sjutra protiv “Bosne”: Nemaju pravo na grešku

Košarkaši „Lovćena“ i „Bosne“ iz Sarajeva odigraće sjutra na Cetinju utakmicu 11. kola Druge ABA lige.

Meč je od velikog značaja za tim Dragana Radovića, jer bi pobjedom prekinuli niz od tri uzastopna poraza u regionalnom takmičenju, a uticalo bi i na samopouzdanje ekipe.

“Bosna”, nekad veliko ime jugoslovenske i evropske košarke, na Cetinje dolazi kao jedanaestoplasirani tim Druge ABA lige. Sarajevski sastav, uz to, uzdrman je brojnim poteškoćama, nedavnim organizacionim poteškoćama - nedavno ih je napustilo šest igrača, finansijska situacija je loša, a sve je kulminiralo nedavnim neodlaskom na gostovanje “Ohridu”.

1yota

Kako ističe trener “Lovćena” Dragan Radović, te činjenice ne smiju ‘zavarati’ njegove igrače.

Protiv “Bosne” nemamo pravo na grešku. Naš protivnik je u sezonu ušao sa velikim ambicijama, ali su sada suočeni sa finansijskom krizom. Mi, sa druge strane, moramo da ostavimo seriju loših rezultata iza sebe, da zanemarimo i trenutne probleme sa povredama. Moramo dati maksimum kako bi ostvarili pobjedu - kaže on.

Na sličan način razmišlja i prvotimac cetinjskog kluba Aleksa Popović.

Riječ je o veoma važnoj utakmici, tim prije jer dolazi nakon tri uzastopna poraza. Zato moramo igrati jako i koncentrisano, naročito u fazi odbrane, da koristimo svaku šansu koja nam se ukaže i da se vratimo u pobjednički ritam - naglašava on.

Utakmicu će najvjerovatnije propustiti Nikola Korać, koji je na gostovanju “Splitu” povrijedio prst.

Sjutrašnji meč u dvorani Sportskog centra na programu je u 18 časova.

A.T. / RTV Cetinje

Read 323 times