srijeda, 03 januar 2018 20:34

Radović: Pokazali snagu i znanje, Vrbica: Zalužena pobjeda

Košarkaši “Lovćena” na sjajan su način nastavili takmičenje u Drugoj ABA ligi. Pred dobro popunjenim tribinama cetinjske dvorane, ekipa Dragana Radovića savladala je “Krku” i time najavila seriju koja će vjerovatno potrajati i nakon narednog kola.

Da utisak bude potpuniji, trijumf domaćem timu ‘trojkom’ je osigurao povratnik Ivan Koljević, koji je nakon 15 godina opet zaigrao u dresu cetinjskog kluba.

Nakon utakmice, trener Dragan Radović bio je zadovoljan partijom svojih izabranika.

Prikazali smo dobru igru, naročito u prvom poluvremenu. Pobjedu smo osigurali ogromnom energijom i željom, što nam je davalo sigurnost tokom čitavog susreta. “Krka” je u drugom poluvremenu odreagovala, što je bilo i očekivano. Ipak, imali smo dovoljno snage i znanja da u finišu sačuvamo pobjedu - kazao je on.

1tag

Najefikasniji pojedinac na parketu bio je Mašan Vrbica, koji je istakao kako je večerašnji trjumf zaslužen.

Nije lako savladati ekipu kakva je “Krka”, koja je do ovog kola bila na diobi prvog mjesta. Mislim da je naša pobjeda zaslužena, jer smo bili u prednosti bukvalno tokom svih 40 minuta. Sada nas čeka lakša utakmica protiv “Ohrida”, ali nećemo se opuštati, moramo nastaviti ovu dobru seriju - kazao je Vrbica.

Večerašnjim trijumfom, “Lovćen” je opet u sredini tabele. Taj položaj, ipak, mogao bi se uskoro dodatno popraviti - ukoliko Cetinjani opravdaju ulogu favorita u Makedoniji. Nakon toga, za dvije sedmice, slijedi još jedan težak meč - na Cetinju će gostovati čačanski “Borac”.

A.T. / RTV Cetinje

Read 240 times