utorak, 13 februar 2018 14:26

Prvi test protiv prvoligaša: “Lovćen” minimalno poražen od “Rudara”

Ekipa “Lovćena” poražena je od pljevaljskog “Rudara” u četvrtoj zimskoj kontrolnoj utakmici, rezultatom 0:1 (0:1).

Današnji susret odigran je po jakoj kiši na stadionu “Mladosti” u Donjoj Gorici. Bila je to i prva pripremna utakmica Cetinjana protiv jednog prvoligaškog sastava. Uz to, prvi put od početka priprema, za “Lovćen” je nastupio i napadač Goran Vujović, koji je proteklih dana bio na probi u inostranstvu.

Najbitniji momenat dogodio se u 21. minutu, kada je prednost Pljevljacima donio Velizar Janketić. Bio je to i konačan rezultat prvog dijela igre, koji - za razliku od prethodnih kontrolnih mečeva “Lovćena” - nije bio posebno dinamičan.

Ni nastavak nije donio jači tempo, a uz manje prilika pred oba gola, rezultat je ostao nepromijenjen. Najveću šansu za “Lovćen” imao je Roganović, koji je uputio dobar šut, ali je loptu na putu ka golu zaustavila prečka.

Za “Lovćen” su meč počeli V. Vujović, Tatar, M. Draganić, Bracanović, Radunović, Bogdanović, J. Vujović, Bujiša, Talović, N. Draganić i G. Vujović, a još su igrali Jablan, Marković, Latković, Pejović, Roganović i Mudreša.

Cetinjski klub nakon dosadašnja četiri kontrolna duela ima identičan broj pobjeda i poraza. “Lovćen” je do sada trijumfovao nad “Cetinjem” (3:0) i “Adrijom” (4:2), a izuzev današnje utakmice, poražen je i od lješkopoljske “Mladosti” (2:3).

Narednu provjeru, izabranici Dragana Kanatlarovskog imaće u četvrtak, kada će se u Podgorici sastati sa ekipom “Koma”.

R.C.

Read 408 times