utorak, 01 avgust 2017 20:29

Marija Vuković: Spremna sam za London, želim plasman u finale

U Londonu će u petak početi Svjetsko prvenstvo u atletici, a među blizu dvije hiljade učesnika biće i Marija Vuković, koja će nastupiti u skoku u vis. Naša atletičarka danas je za Radio Cetinje najavila predstojeći nastup na velikoj globalnoj smotri.

Svjetsko prvenstvo koje slijedi biće po svoj prilici posljednje za niz velikih imena – poput Bolta ili Faraha. Crna Gora imaće tek jednu predstavnicu, koja će u Londonu, ujedno imati i debi na, uz Olimpijske igre, najvećoj globalnoj smotri atletike.

Dobra forma pred London

Vuković za Radio Cetinje kaže kako je poziv za učešće obradovao, ali i da u London putuje u dobroj formi.

Dugo sam govorila o Londonu, vjerovala da ću skakati na Svjetskom prvenstvu. Na takmičenjima koja su imala karakter kvalifikacija za tu smotru, međutim, nijesam uspjela ispuniti normu od 194 centimetra, vjerovatno je, zbog velike želje, bilo i malo straha od te granice. Stoga, zahvalna sam na specijalnoj pozivnici Tehničkom komitetu IAAF i srećna sam – naglašava ona.

Vuković je time i formalno svrstana među 32 najbolje skakačice u vis na planeti, a u London putuje uz nadu da će se plasirati u finale.

Poznajem skoro sve skakačice koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Često smo skakale zajedno. Svjesna sam da skaču visoko, ali vidjećemo kako će to izgledati u Londonu. Ono što bih voljela, što je u neku ruku moj krajnji cilj, jeste plasman u finale – najavljuje Vuković za Radio Cetinje.

Pripreme protekle odlično

Cetinjska atletičarka nedavno se vratila sa priprema u Barseloni, gdje je radila zajedno sa reprezentacijom Luksemburga.

U Španiji sam se pripremala zajedno sa novim trenerom Kevinom Rutarom i više sam nego zadovoljna tom saradnjom. Voljela bih da i ubuduće sarađujem sa njim, pa ću nakon Londona i Univerzijade o tome govoriti i sa ljudima iz Atletskog saveza Crne Gore. Same pripreme protekle su u najboljem redu, tako da sam zaista spremna za Svjetsko prvenstvo – ističe ona.

Iz regije najviše hrvatskih atletičara

Svjetsko prvenstvo trajaće 10 dana, a prve obaveze Mariju Vuković očekuju u subotu veče, 10. avgusta. Tada će, naime, na programu biti polufinalni skokovi. U slučaju plasmana u finale, jedina crnogorska predstavnica bi na Olimpijskom stadionu u Londonu nastupila i dvije večeri kasnije.

Inače, među zemljama regije, najviše atletičara na Svjetskom prvenstvu imaće Hrvatska (9), Srbija (8) i Slovenija (7). Bosnu i Hercegovinu predstavljaće troje takmičara, a po jednog atletičara – uz Crnu Goru – imaće Makedonija, Kosovo i Albanija.

Čitav razgovor sa cetinjskom atletičarkom na programu je sjutra u emisiji “Sport info” (10:15, 17:30).

A.T. / RTV Cetinje

Read 512 times