petak, 11 avgust 2017 13:39

„Lovćen“ traži pobjedu na premijeri, Tatar: Neće biti lako

Nakon deset godina i nešto duže od dva mjeseca, fudbaleri „Lovćena“ u nedjelju će odigrati novi drugoligaški meč.

Posljednji put, tim sa Cetinja u pomenutom je rangu igrao 27. maja 2007. godine protiv „Čelika“ u Nikšiću (1:2), a sada je izvjesno kako „Lovćen“ do maja sljedeće godine očekuju 33 drugoligaške utakmice. Prvi je na redu duel protiv „Mornara“, koji je na programu u nedjelju na Obilića poljani.

Uoči premijere, sagovornik Radija Cetinje bio je kapiten „Lovćena“ Vladan Tatar, koji smatra kako ih na startu ne očekuje lak zadatak.

Biće to težak zadatak, jer u sezonu ulazimo sa imperativom koji se tiče brzog povratka u Prvu ligu. Za ekipu „Mornara“ ove sezone nastupa više iskusnih igrača, a vjerujem da je i njima cilj plasman u najjači rang. No, mi ćemo ići na pobjedu, to će biti naš cilj uoči svake ovosezonske utakmice. Vjerujem da ćemo pobijediti – smatra Tatar.

lovcenmornar1

Druga Crnogorska fudbalska liga, utisak je, nikad nije bila jača u odnosu na sezonu koja počinje u nedjelju.

Siguran sam da u ligi ove sezone igraju makar tri ili četiri ekipe koje imaju kvalitet i za viši rang i koje će, samim tim, biti u trci za prvo mjesto. Naš cilj je jasan - razmišljamo samo o direktnom povratku u Prvu ligu, ali za to će nam biti potrebno mnogo znoja, napora i zalaganja – kaže Tatar za Radio Cetinje.

Iako je „Lovćen“ nakon decenije u nižem rangu, Tatar vjeruje da će im publika pružiti podršku, te ih poziva da u nedjelju, od 17:30 časova, budu na cetinjskom stadionu.

A.T. / RTV Cetinje

Read 572 times