ponedjeljak, 28 avgust 2017 12:39

Univerzijada: Vuković stala na korak od medalje

Crnogorska atletičarka Marija Vuković nije se okitila odličjem sa ovogodišnje Univerzijade, čiji je domaćin Tajvan.

Cetinjska skakačica u vis praktično je stala na posljednjem koraku do medalje, s obzirom da nije uspjela preskočiti visinu od 191 centimetara.

Vuković je redom, iz prvog pokušaja, preskakala visine 175, 180 i 184. Od tog momenta, borbu za medalje nastavilo je devet takmičarki. Cetinjska atletičarka potom je rušila letvu na visini 188, koju su iz prvog navrata preskočile tek dvije skakačice. Pomenutu visinu, Vuković je preskočila iz drugog pokušaja i ostala u krugu od sedam preostalih atletičarki.

Uslijedila je visina 191 - koju je Vuković ove godine preskočila na Igrama malih zemalja u San Marinu. To je, međutim, ostao nedostižan cilj na azijskom ostrvu - Marija Vuković je rušila letvu iz tri pokušaja. Dalje takmičenje za medalje nastavile su Ukrajinke Irina Geraščenko i Oksana Okunjeva i litvanska skakačica Ajrin Palsite.

Podsjetimo, uz Univerzijadu, Vuković je ovog ljeta nastupila i na Svjetskom prvenstvu u Londonu, i to kao jedina predstavnica Crne Gore. Na tom takmičenju, ona je preskočila 180 i 185 centimetara, a zaustavljena je na visini 189.

Ovogodišnja Univerzijada otvorena je 19. avgusta, a biće završena preksjutra. Uz Mariju Vuković, Crnu Goru predstavljalo je još pet takmičara - četvoro džudista sa kojima je bila i Maja Vicković, te još jedan atletičar, Tomaš Đurović.

R.C.

Read 212 times